fbpx

TRAP FEST SUMMER 2021 – Приключението 5 / репортаж

TRAP FEST SUMMER 2021: Лятно приключение на сцената с Народно читалище „Тротоара 2020“

Още лятото 2020 година след първото издание на младежкия фестивал TRAP Fest на сцената “Лятна естрада” в Борисовата градина обещахме, че ще избухнем още по-силно и 2021 година. С гордост заявяваме, че си изпълнихме обещанието и проведохме 7 невероятни и запомнящи се събития с дейното участие на ученици от столични училища и подкрепени от отговорния бизнес и артисти!

Над 50 ученици - доброволци и организатори! Над 200 млади и стари артисти на сцената!

„Целта на инициативата е да ангажира младежката сила и енергия за придобиване на важни умения, свързани с мениджмънта, участията и организацията. Във всяка от задачите по реализацията на фестивала главни действащи лица са именно учениците, които могат да обменят опит с професионалисти. Фестивалът също така осигурява изява на млади и прохождащи изпълнители, които могат да направят първи сериозни стъпката на сцената“, коментира Ева Николова, член на настоятелството на читалището.

Фестивалът се проведе в седем различни дати в парка, през цялото лято, а на сцената излизаха музикални групи, изпълнители и танцьори от всякакви стилове – рок, метъл, пънк, българска народна музика, латино, цирк, фокуси и още много.

TRAP Fest се провежда благотворително, без вход, като всеки желаещ да подкрепи мисията на читалището можеше да дари средства на място.

На място посетителите имаха възможност да станат членове на Читалището и да зададат въпросите си към доброволците на Тротоара – съвременното читалище. 

В следващите редове може да се запознаете накратко как мина всеки един ден от фестивала TRAP FEST SUMMER 2021!

2021-07-17-19.26.54_059
2021-07-17-20.45.45_145
2021-07-17-18.57.06_072

17 юли / Музиката е любов

Открихме летния фестивал под мотото “Музиката е любов”. В него се включиха учениците от група “Монолог”, които дойдоха чак от Сливен. За първи път ги чухме на концерт в Пловдив и веднага ги поканихме. Прекрасно се справиха с кавъри на известни групи като Avenged Sevenfold и Seether.

След тях избухнаха група “Eudaimonia”, които въпреки че не бяха в оригиналния си състав грабнаха публиката със свежите си авторски парчета като “Insights”.

Менфис – Денис Вътов, заедно с Марк за пореден път ни зарадва с таланта си, а за последна песен Денис беше избрал своята авторска “Write your story”.

За финал на сцената излезе Вяра, която за първи път ни зашемети на TRAP Fest през 2017 и от тогава винаги е в списъците ни за изпълнители. Изпя страхотно кавъри на известни парчета с ангелския си глас и определено ни остави безмълвни!

1 август / Deception album promo

Вторият ден от фестивала – Deception album promo, със сигурност дълго време ще ни навява страхотни спомени! Най-вече за група Deception, които представиха новия си албум “WORLD OF BLIND”.

Първи на сцената ни подгряваха боговете от Gods of Ancient. Те направиха своето дебютно участие и грабнаха публиката веднага. 

След тях на сцената заеха своето място момчетата от Engineer of Death, които за пореден път се представиха блестящо и ни отвяха главите.

Преди финала на събитието на сцената застанаха титаните от Eufobia, които показаха на младото поколение как се случват нещата и колко трябва да си упорит за да постигнеш целите си.

И гвоздея на вечерта бяха невероятните Deception, които представиха новия си албум и ни взривиха!

14 август / Riders on the storm

На 14 Август се проведе третото поредно събитие от летния календара на Trap Fest Summer 2021 – рок концерта Riders on the storm.

Сцената откриха невероятните момчета от група Endear с парчета от своя пънк рок репертоар.След тях сцената взривиха момчетата от група Jackett.Вечерта продължи с позитивните музиканти от група Cool Den. Преди финала на сцената се качиха нашите приятели от бандата The Lefties, винаги на линия стане ли дума за Тротоара. След многократни бисове, финал на вечерта сложиха момчетата, дошли от житницата на България – бандата Attaxic.

238374370_4352417998147621_3588352414776046086_n
239010934_4352409921481762_976518866547050860_n
240112125_4352412351481519_7898614626933519830_n

15 август / Назад през вековете

Фолклорния празник “Назад през вековете” бе четвъртото поред издание, което се проведе в духа на Българския фолклор и невероятно огнено шоу. От сцената участниците ни предадоха магията на фолклора, а с помощта на музиката и танците успяха да ни пренесат в свят, за който всеки от нас е чувал от своите баби и дядовци. Артистите, които се качиха на сцената бяха Ванина Билчева, Мариана Александрова, Танцова формация “Дживгари”, Денис Махуров,Вокален ансамбъл “Елици”. Финалът поставиха младите артисти и упорити мечтатели от “Нов цирк” с тяхното невероятното огнено шоу.

28 август / МИМА!

28 Август очаквано се превърна в един от най-знаковите концерти от летния календар на TRAP Fest Summer 2021. Концертът в памет на нашата любима шарена Мима събра на едно място всички, които я обичаха, и всички любители на пънк музиката.

Прогнозата за дъжд не уплаши нито изпълнителите, нито многобройната публика. Шарените чорапи, безбройните усмивки и страхотното настроение бяха запазената марка на вечерта. 

Вечер, в която имаше музика, танци, сълзи, смях, искрено забавление и много много цвят, също както самата Мима ни учеше да се радваме на всичко от сърце.

Изпълнителите, които взеха участие в концерта са Михаил Вълчев, “Бирен ден”,“Място за пушене”,“Спални места”. Заслужен финал на вечерта дадоха момчетата от “Simai”.

4 септември / Bloody summer

На 4 септември се проведе концерт от позната на всички тротоарски метъли “bloody” поредица, а именно Bloody summer!

Последният концерт от метъл програмата ни за лятото беше в “най-тротоарски” стил. Започнахме с деца, минахме през тийнейджъри и стигнахме до добре познати и опитни банди. Всички заедно – обединени от музиката! Бандите, които взеха участие са SidiezNightmareHistorianEnthropya и Coprostasis.

5 септември / Латино карнавал

Последното събитие, което сложи край на лятната програма на Тротоара и на младежкия фестивал TRAP FEST SUMMER 2021 – “Латино ден” проведохме на 5 септември. Успяхме да осъществим нещо необикновено и цветно, нещо неправено досега от Тротоара! За да се справим успешно на помощ ни бяха дошли прекрасните артисти и наши приятели от Нов цирк, които заедно със себе си донесоха много цветове, усмивки, танци, музика и най-вече цирк! Програмата включваше фокуси, циркови работилнички по акробатика, жонглиране и въртене на пой, урок по карнавален танц и прекрасната група Latino Kopeles.

Благодарим искрено на всички артисти, включили се в TRAP FEST SUMMER 2021, на цялата публика, на доброволците ни, на партньорите ни и на всички замесени! За нас беше удоволствие!

И ако вече започвате да се чудите – ДА! Чакаме ви и лято 2022 в Борисовата градина за още повече музика, танци и вдъхновение!

Как стана възможно провеждането на фестивала?

Благодарим на нашите партньори, без които “TRAP FEST SUMMER 2021” нямаше да изглежда по същия начин!

Столична община – за предоставянето на любимата ни сцена “Лятна естрада” БЕЗВЪЗМЕЗДНО за втора поредна година. 2020 година на нея проведохме пет събития, а 2021 г. общо седем. Освен съдействие за всяка една от нуждите ни по време на организацията те предоставиха и охрана за събитията. Дирекция “Зелена система” също непрестанно ни помага и издадоха безплатно пропоски за автомобилите, които пренасяха техника. Искрено им благодарим и нямаме търпение и 2022 година да проведем на същата сцена TRAP Fest!

Nestle Bulgaria отново застанаха зад нас и осигуриха на всички изпълнители, доброволци и посетители подарък – зърнени закуски, десерт Lion и освежаващо фрапе с карамел! Общо раздадохме над две палета вкусотии. След участието ни в “Живей активно”, TRAP Fest е втората инициатива, която Нестле подкрепят. Също така може да следите техния Живей активно Подкаст – Златните момичета (nestle.bg), изцяло записан в студиото на нашия младежки център – T.R.A.P.

За безопасността на посетителите за цялото време на концерта Център за спешна медицинска помощ – София безвъзмездно предоставиха линейки и медицински екип за всичките седем фестивални дни. Огромни благодарности, защото без тяхната помощ, нямаше да се справим с бюджета за осигуряването. Те доказаха, че са абсолютни професионалисти и показаха, че можем да разчитаме на тях особено в тези тежки времена.

Огромни благодарности на нашите дългогодишни партньори от Modis Bulgaria, които не веднъж са спасявали TRAP, покривали наеми и са се включвали активно в нашите инициативи. Освен че подкрепиха тазгодишния фестивал, заедно изработихме нов мърч – тениски, значки и стикери, които зарадваха всички посетители! По-рано тази година те подкрепиха и инициативата ни за откриването на новата ни библиотека като дариха много страхотни книги!

Благодарности и на ProTechnica Event, които ни подкрепиха не само с предоставяне на техника, но и с безценни знания и съвети. Като дългогодишен партньор винаги може да разчитаме на тях – за нас те са най-добрите професионалисти!

Музикаутор за втора поредна година подкрепят TRAP Fest Summer 2021 с помощ с лицензирането на събитието. Освен това вече няколко месеца съдействат и отговарят на непрестанни въпроси с развиващия се Тротоарски лейбъл – Trotoara Records. Благодарим им!

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube