fbpx

P2019.04 – Фото конкурс

Какво?

Фотоконкурс за тийнейджъри. Темата е “Улично действие” и е отворена за участници до 18 години. Друго условие е снимките да са направени с телефон или таблет. Използването на камери не е позволено

Начало на програмата: 1.03.2019

Край на програмата: 1.12.2019

Защо?

Целим да накараме участниците да мислят преди да снимат и да им покажем, че ако са добре направени, тези снимки могат да им спечелят награди и да им донесат признание.
Искаме да ги накараме да погледнат на света с други очи – тези на фотографа.

Цели

  1. 500 получени снимки
  2. 200 участници
  3. 20000 души достигнати онлайн

Въздействие

Участието във фотоконкурс само със смартфон ще вдъхнови участниците да се фокусират върху въображението си, да развият креативно мислене, прескачайки границите на телефонната камера.

Това което е от значение, е улавянето на момента, а не просто правенето на снимка със скъпа камера.

Друг важен елемент е да накараме участниците да ползват смартфоните си по ползотворен начин и може би някои ще открият страстта си към фотографията

И разбира се – красивите творби ще бъдат на изложени на показ, за да могат родителите да видят чудесата, които децата им творят благодарение на уникалната гледна точка на смартфон камерата и ежедневието си.

Подход

От 1.03.2019 до 1.12.2019, за период от 9 месеца може да изпращате снимки. Всеки участник може да изпрати до пет снимки.

Снимките ще бъдат оценявани от тричленно жури от професионални фотографи, които ще вземат под внимание следните критерии : качество, свързаност с темата, ъгъл, уловен момент, оригиналност и личен принос.

Конкурсът ще бъде организиран изцяло от доброволци от различни бизнеси и компании, с идеята да се работи с трапъри за промотирането на фотоконкурса

Ще бъде създадено Фейсбук събитие, повтарящо информацията от тази статия, както и напредъка по пътя към целите ни. Ще има също и фотогалерия с изпратените снимки.

Ще бъдат организирани снимкова изложба и презентация на TRAP fest 2019 през декември. За първите три места ще има награди.

С всяка изпратена снимка участниците ще получават по 1 точка за членска карта TRAP

Ресурси

Бюджет: наем за ТРАП, сметки и организационни разходи

3 награди за победителите

Принтиране на снимките за изложбата

Възможности за доброволци:

Следните възможности за доброволци са налични:

  1. Разкажете на другите за събитието, привличете нови участници и ученици
  2. PR дейност и връзки с медиите и други организации
  3. Помощ за писане на доклади, събиране на снимки и информация и поддръжка на фейсбук събитието и на материалите на сайта по време на целия конкурс.

Допълнителна информация

След като вече веднъж сме организирали фотоконкурс в този формат през 2017, Тротоара продължава да се справя блестящо и през 2019. По време на първото издание получихме повече от 100 снимки, като тази година очакваме да получим до пет пъти повече.

Фотоконкурсът и последвалата излобжа бяха чудесен начин за вдъхновяване на децата да се занимават с нещо креативно и интересно за тях.

Това ги научи и да се фокусират и да имат цел докато правят снимката и разбира се да ползват смартфоните си конструктивно и креативно.

В допълнение, изложбата помогна да се свържем с потенциални нови спонсори и да разширим TRAP обществото от доброволци, трапъри и членове.

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube