fbpx

Филмът “На тротоара” е първи проект на Фондация Тротоара. С него искаме да направим връзката между поколенията, да покажем на зрителите какво и как се случва на музикалната сцена. Как тя се развива, какво дава на младите хора, и какво е бъдещето на хората, решили да се занимават с музика. Искаме да покажем, как емоцията и страстта, вдъхновението и желанието да твориш могат да помогнат на младите да израстнат по-добри.

Цели

Основната цел е да се покаже силата на музикалното изкуство и отдаденоста на всички, готови да се занимават с него. Връзката между творци и фенове. Да се покаже как музиката е нещо, което вдъхновява, което кара хората да постигат личностни и професионални успехи, независимо от областта. Как прави хората по-добри и дава самочувствие, а понякога може да се превърне и в професия. Филмът трябва да вдъхнови младите, да им покаже че има начин мечтите им да се превърнат в реалност, да им покаже, че с труд и желание може да се постигне много в музиката, а оттам и в реалния живот.

Начин за постигане на целите

Ще се направи паралел между поколенията музиканти (тяхното мислене, опит и виждане в областа на музиката). Стремежа към популяризация, хъса на младите, и опита на реализираните изпълнители. Ще се покаже пътя, по който са минали различни музиканти, неговото начало, и вече постигнатите успехи.
Ще се проследи развитието на групи – изпълнители. Връзката на по-неизвестните с по-известните групи чрез общите или различните им интереси. Визуалното им представяне (на сцена и в репетиционна). Интервюта с членове на групите с въпроси които ще дойдат от самите тях.

Участници в проекта

Начинаещи музикални изпълнители
Музикални изпълнители с по-голям опит и популярност
Музикални изпълнители със широка обществена известност
Хора тясно свързани с музикалния бизнес (продуценти, мениджъри, критици, журналисти в музикални медии, собственици на музикални клубове и т.н.)
Хора които са близко до музикантите (техни близки приятели, роднини, както и привърженици на творчеството на изпълнителите)

Сюжет на филма

Кадри с различни членове на музикални групи които говорят за себе си, творчеството си, и въпроси свързани с това. Като подложни кадри ще се използват техни изпълнения на живо участие и в студиа. Мнение на известни изпълнители и хора тясно свързани в развитието и областта. Този сюжет ще е най-достъпен за „езика” на младите. Достъпност на кино продукта ще улесни възможното разпространение, и достигането до голяма аудитория от почитатели. Сюжетът с избор на неопитни изпълнители ,които ще бъдат представени, е най-краткия път до зрителя почитател, чрез който ще се търси възможността младият фен да се почувства част от целият творчески успех на даденият изпълнител, и да разбере, че изкуството може да бъде достъпно и до него самият.

Екип по подготовка,заснемане и реализация на филма

Продуцент
Автор/Сценарист
Режисьор
Редактор
Оператори (главен и втори)
Осветител
Звукорежисьор
Музикален редактор
Логистик/организатор
Фоторепортер
Видеомонтажист

Начин на изпълнение на проекта

След написването на сценария от сценариста се уточняват параметрите и възможностите по заснемането на филма с продуцента. Следващата стъпка е сценаристът и режисьорът да уточнят разкадроването на филма. Проектът се подготвя от организатора на екипа който се свързва с участниците, подадени му от редактора или сценариста. След уточнение на локациите, техническият екип заснема „на терен” участниците. Ако има нужда се правят допълнителни заснемания на дадения изпълнител или група. След приключване на снимачният процес заснетият материал се предоставя на музикалният редактор, видеомонтажиста и редактора на проекта, които описват, монтират и окомплектоват продукта до завършен вид за излъчване.
Първата по-неопитна група ще бъде заснета в репетиционна където тя ще направи репетиция. Втората група ще е заснета в собствена репетиционна. Известните изпълнители ще бъдат заснети на различни локации подходящи за тяхната визитка (известни места като „Попа”, ”Кравай” и т.н., техни студиа или офиси).

Необходими ресурси

Необходимата техника по заснемането на такъв тип филмова продукция са
Две или три камери
Озвучително-записваща техника/включваща микрофони тип „брошка”,подвижни микрофони(безжични) микрофон на стойка тип „Бум”
Компютри за монтаж
Студио за видео и аудио обработка

Срокове за изпълнение

Времевият участък по заснемането е две до три седмици
Времето за монтаж е 10 дни.
Предвижда се време за реклама и подготовка за излъчването.

Партньори на филма

Необходими са партньори на проекта
Популяризиране на проекта – медии, различни печатни и онлайн издания
Логистична подкрепа
Опитни и известни личности,
Групи
Представители на звукозаписна и видео техника
Доброволци
Други

С тяхно участи ние ще имаме по голяма мрежа от контакти с нужни за нас изпълнители, продуценти и т.н., възможност за заемане на аудио и видео техника, взаимна реклама, както и допълнителна помощ нужна по заснемане на филма, за да се популяризира и в различните социални мрежи, чрез съответната реклама и приложения, така че да достигне до максимален брой хора.

Критерии за постигането на целите

Брой гледания в интернет пространството
Брой излъчвания в телевизионен ефир
Брой прожекции на киноекран
Количество представени групи и музиканти

Бюджет

Целият проект ще бъде изпълнен със собствени средства на Фондация Тротоара, доброволна помощ от партньорите, и лично участие на членовете на фондацията.

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube