fbpx

МИМА! – репортаж

28 Август очаквано се превърна в един от най-знаковите концерти от летния календар на TRAP FEST SUMMER 2021. Концертът в памет на нашата любима и шарена Мима събра на едно място всички, които я обичаха, и всички любители на пънк музиката.

Прогнозата за дъжд не уплаши нито изпълнителите, нито многобройната публика. Шарените чорапи, безбройните усмивки и страхотното настроение бяха запазената марка на вечерта.

Вечер, в която имаше музика, танци, сълзи, смях, искрено забавление и много много цвят, също както самата Мима ни учеше да се радваме на всичко от сърце.

Под скриващото се зад облаците слънце, пръв на сцената се качи Михаил Вълчев, който изпълни няколко авторски парчета, написани в памет на любимата ни Мима. Това беше неговото първо участие на сцена и за нас беше удоволствие да го слушаме.

Втори на сцената с едни от най-запомнящите се текстове на парчетата им се качиха “Бирен ден”. Бирената валхала не се укроти дори от дъжда, който най-накрая ни намокри. Настроението продължи и под чадърите и дъждобраните, а най-якото от всичко беше, че никой не се уплаши от водата и забавлението продължи на макс макар и с подгизнала публика.

След тях посрещнахме и невероятните “Място за пушене”, които ни показаха как се забавлява един истински трападжия със шарени чорапи. Бой с възглавници, много пънк и шарени усмивки се виждаха в неуморимата ни публика и събираха обратно малцината, скрити от дъжда под дърветата в парка.

Гвоздея в програмата  дадоха момчетата от Simai. Тротоарските титани, познати на всички от участието им в първия филм на фондация Тротоара, “На тротоара”. Шарените чорапи в публиката се пренесоха и на сцената. Купона беше взривяващ, а емоцията незабравима.

За финал на концерта познатите на цяла България музиканти от “Спални места” взривиха пънк публиката и с невероятните си парчета направиха купона незабравим.  “Скейт и белезници” и “Ела ми на гости” бяха само част от заглавията, които ни представиха, а жестоката публика продължи неуморния и весел бой с възглавници и водни пистолети.

Концертът в памет на любимата ни Мима се превърна в шарен спектакъл и невероятен празник. Тя беше там с и във всеки от нас. Незабравима и неуморима.

Отново на внимание от малки и големи се радваха дървените ни игри, подарък от нашия доброволец – Тео. 

За щандът ни с разноцветните трападжийски тениски отново се грижеха нашите доброволци – Алекзандър, Богдан, Боромир, Боряна, Лера, Мария и Мирела. През почивките смело обикаляха с кутията за дарения, в която всеки можеше на място да подкрепи мисията на Тротоара. Отново за част от снимките се доверихме на Богдан, който успя да запечата магията в невероятните си кадри. 

Благодарим на нашите партньори, без които “МИМА!” нямаше да изглежда по същия начин!

Столична община за предоставянето на любимата ни сцена “Лятна естрада”. 

Nestle Bulgaria отново застанаха зад нас и осигуриха на всички изпълнители, доброволци и посетители подарък – зърнени закуски, десерт Lion и освежаващо фрапе с карамел! 

За безопасността на посетителите за цялото време на концерта Център за спешна медицинска помощ – София безвъзмездно предоставиха линейки и медицински екип.

И дългогодишните ни партньори, които никога не отказват да подкрепят наша инициатива – Modis Bulgaria, ProTechnica Event и Музикаутор.

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube