fbpx

P2019.05 – Доброволци в действие

Какво?

Трапъри и тийнейджъри участват в доброволчески действия. Почистване дворове, подкрепяне други благотворителности, засаждане на дървета и помагане на обществото.

Начало на програмата: 01.02.2019

Край на програмата: 31.12.2019

Защо?

Приемането и разбирането на ценностите на доброволчеството е от голямо значение за развитието на всеки тийнейджър. То изгражда емпатия, увеличава социалните умения и води до по-високо самочувствие и щастие. Освен това помага за усвояването на нови умения и знания и за запознаване с нови хора.

Цели

2000 доброволчески часа, извършени от тийнейджъри.

Въздействие

Участието в доброволческа служба не само допринася за доброто на обществото, но и изгражда характера. Доброволчеството е от първостепенно значение за Тротоара, не само чрез привличане на външни доброволци, но и за мотивиране на трапърите за участие и подкрепа на други благородни организации и дейности. Въздействието е насочено пряко към целевата група – тийнейджърите.

Подход

Основен партньор в тази програма е I CAN TOO Foundation – международна благотворителна организация, посветена на подпомагането на деца със специални нужди. Ние сме споделяли много дейности заедно, а техните ценности напълно покриват ценностите на Тротоара. Привличането на тийнейджъри да помагат на децата с увреждания и да разберат за техните проблеми е от голямо значение във всяко едно общество.

В допълнение към това има и много други партньори на Тротоара, с които работихме или се надяваме да работим – и безкрайни възможности за тийнейджърска доброволческа работа.

За мотивация ще има награди за първите 3 победители.

За всеки 1 час доброволческа работа се предоставя 1 точка за членска карта на TRAP.

Ресурси

Бюджет: наем на TRAP, сметки и организационни разходи

3 награди за победителите

Възможности за доброволци

Следните възможности за доброволци са налични:

  1. Разкажете на другите – споделете събитието, привличете нови участници и ученици.
  2. PR дейност и контакт с медиите и други организации.
  3. Ръководене на задачи, доброволци и възможности.
  4. Помогнете ни да пишем докладите, да събираме снимки и информация и да управляваме Facebook събития и материали на уебсайта по време на цялата програма.

Допълнителна информация

С много опит в доброволчеството, Тротоара иска да разшири тази област на интерес все повече и повече сред тийнейджърите. Благодарение на многото ни партньори и инициативи има много възможности за качествена и удовлетворяваща доброволческа работа за тийнейджъри.

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube