fbpx

Латино карнавал – репортаж

Време е да ви разкажем как премина и последното събитие, което сложи край на лятната програма на Тротоара и на младежкия фестивал TRAP Fest Summer 2021, а именно “Латино ден”, който проведохме на 5 септември. Успяхме да осъществим нещо необикновено и цветно, нещо неправено досега от Тротоара!

За да се справим успешно на помощ ни бяха дошли прекрасните артисти и наши приятели от Нов цирк, които заедно със себе си донесоха много цветове, усмивки, танци, музика и най-вече цирк!

Няма да ви лъжем, “Латино денят” беше истинско предизвикателство за нас и всички бяхме необичайно притеснени! Ето и как премина събитието в подробности..

Първи на сцената излезе Даниел Янев, който ни забавляваше с разнообразни и интересни фокуси и шеги. И както всеки фокусник, и Даниел включи немалко хора от публиката като свой асистенти, а големият интерес не свърши със слизането му от сцената, защото веднага след това той беше налетян от децата за ОЩЕ!

След фокусите сцената беше завладяне от артистите от Нов цирк – Луиза Душкова и Филип Хараланов, които ни приканиха да се включим в няколко работилнички. Започнахме с акробатика, жонглиране, а накрая се учихме как да въртим пой. Всеки имаше шанс да пробва, а най-големият интерес, разбира се, проявяваха децата. Вярваме, че всички останах много вдъхновени от цирковото изкуство!

След като публиката вече се беше разчупила и не се притесняваше да се включва в работилничките, дойде ред на истинското латино предизвикателство, Ева и Луиза се качиха на сцената заедно с доброволките Яна и Мина, за да ни покажат стъпките и да разкършат цялата публика – деца, възрастни хора, жени и мъже без изключение танцуваха заедно в ритъма на карнавалната латино музика!

Изморени от цялото движение, когато всички си мислеха, че програмата е стигнала своя край, на сцеата ни изненадаха страхотните Latino Kopeles – трима запалени по латино музиката изпълнители от Аржентина, Алжир и България. Повече от час те ни забавляваха с кавъри и авторски парчета в латино стил и официално достойно закриха нашия фестивал!

Благодарим искрено на всички артисти, включили се в това и останалите събития, част от програмата на TRAP FEST SUMMER 2021, на цялата публика, на доброволците ни и на всички замесени! За нас беше удоволстие!

И ако вече започвате да се чудите – ДА! Чакаме ви и лято 2022 в Борисовата градина за още повече музика, танци и вдъхновение!

Отново на внимание от малки и големи се радваха дървените ни игри, подарък от нашия доброволец – Тео. 

За щандът ни с разноцветните трападжийски тениски отново се грижеха нашите доброволци – Вера Стефанова, Яна Кирковска, Валерия Скорич, Мария Манолова, Боряна Савчева и Мина. През почивките смело обикаляха с кутията за дарения, в която всеки можеше на място да подкрепи мисията на Тротоара. 

Благодарим на нашите партньори, без които “Латино карнавал” нямаше да изглежда по същия начин!

Столична община за предоставянето на любимата ни сцена “Лятна естрада”. 

Nestle Bulgaria отново застанаха зад нас и осигуриха на всички изпълнители, доброволци и посетители подарък – зърнени закуски, десерт Lion и освежаващо фрапе с карамел! 

За безопасността на посетителите за цялото време на концерта Център за спешна медицинска помощ – София безвъзмездно предоставиха линейки и медицински екип.

И дългогодишните ни партньори, които никога не отказват да подкрепят наша инициатива – Modis Bulgaria, ProTechnica Event и Музикаутор.

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube