fbpx

Идея на проекта:

“Работилница за вдъхновение” е проект, провокиран от метода Digital storytelling. Това е начин на разказване и представяне на лична история от определен човек, посредством въздействащо цифрово съдържание, оформена като кратък видео материал.

Цели на проекта:

Проектът има за цел да направи връзка и да даде възможност за комуникация между различните участници. Да покаже общото между техните амбиции, мечти и разбира се вдъхновение. Всеки от представените персонажи ще има възможност да разкаже своята история, да сподели от къде черпи вдъхновението си, с какво се занимава в професионален и личен план.

Темите, които ще се бъдат дискутирани са:

Лични постижения;
Източници на вдъхновение;
Какъв труд е вложил всеки участник, за да постигне резултатите в живота си до този момент;
Какви са мечтите му;

Както и всичко друго, което самите участници решат да споделят един с друг – житейския си опит, мислите и идеите за нещата, с които се занимават. Ще разкажат как са стигнали до този етап от живота си, ще ни разкрият своите персонални истории.

Дейности на проекта:

Проектът стартира с двудневен семинар-работилница, на който участниците ще се запознаят един с друг. Той ще се проведе в края на месец април. Групата ще бъде с размер до 10 човека.

Втората част от проекта е създаването на кратки видеоматериали по метода Digital Storytelling за всеки един участник, в които ще бъдат представени отделните истории.

Целта на мероприятието е, чрез използването на модерни технологии и начини на комуникация, да се вдъхновят участниците един от друг, да научат повече за себе си.

Публикуването на създадените материали в интернет пространството, тяхното разпространение и популяризирането им е също важна част от проекта. Така разказите на участниците ще могат да достигнат максимален брой публика, която ще сподели тяхната енергия, амбиции и мечти.

Обратната връзка с публиката ще бъде постигната, чрез представянето и прожектирането на създадените материали на специално организиран малък фестивал след края на работилницата.

Проект “Работилница за вдъхновение” се осъществява в сътрудничество с Radda Barnen – Save the Children Sweden.

Излъчване на видеоматериалите:

Представяне на проекта на 11.05.2015 г. – Пилотен епизод

Илия Лазаров на 11.05.2015 г. – Епизод 1

Даниела Тодорова на 14.05.2015 г. – Епизод 2

Андрей Михов на 18.05.2015 г. – Епизод 3

Димитрина Фотева на 21.05.2015 г. – Епизод 4

Серафим Митков на 28.05.2015 г. – Епизод 5

Пенчо Бейков на 03.06.2015 г. – Епизод 6

Боян Бахрин на 13.07.2015 г. – Епизод 7

Марио Георгиев на 17.07.2015 г. – Епизод 8

Всички епизоди може да гледате и в нашия канал в YouTube – тук.

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube