fbpx

Освен летния Trap Fest, НЧ “Тротоара” създава и свой лейбъл

Народно читалище “Тротара” е сред новосъздадените читалища в България. То е вписано в Търговския регистър на 23 декември 2020 г.

“Идеята за Читалище ни хареса, защото има един много хубав Закон за народните читалища, който е на над 100 години, в който принципът е, че хората трябва да се обединява локално в тяхното населено място, под определени правила, и да развиват културно-просветната дейност в своя регион, като за това нещо държавата им помага”, казва Деян Янков – основател на Фондация „Тротоара“.

Когато “Тротоара” стана Народно читалище сякаш доверието стана още по-голяма, споделя и Ели от Фондация “Тротоара”.
“Откроихме няколко приоритетни направления, по които искаме да действаме и публикувахме нашите отворени позиции. Много бързо събрахме огромен екип дългосрочно. Вече пет-шест месеца работят над 30 млади доброволци”, казва тя.

“Относно дейностите, които извършваме, разликата не е особено голяма, освен че вече малко по-авторитетно се гледа на нещата, които правим”, допълва Марк Левчев.

В читалището вече има и комитети по различните дейности. Вече има и седмични отчети, които се пускат на живо във ФБ. Вече сме общност от 250 човека, надяваме се да станем и повече, защото много често се включват различни хора и ни помагат”, казва Деян.

За втора поредна година Фондация “Тротоара” прави и Trap Fest, а иначе T.R.A.P. продължава да работи като младежки център за тийнейджърите в София, като започват да се занимават и с по-сериозни дейности, които се надяват да се развиват в по-големи мащаби, които включват отваряне на филиали в страната.

Вече се водят разговори и с хора, които искат подобно място и в своя град, където да се провеждат концерти и гейминг събитията.

Идеята е да се появи и лейбъл – Trotoara records. “Идеята ни е да имаме лейбъл, като от вчера вече имаме и официално знаме. Първата дейност на този лейбъл ще бъде през октомври – всички групи, които са свирили на тазгодишното издание на T.R.A.P. фест ще запишат по едно парче и всичко ще бъде издадено в една компилация”, допълва Деян.

Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова в звуковия файл.

Източник: Радио София, БНР

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube