fbpx

TRAP in the SKY – какво е любовта?

Какво си представяте като чуете “тийнейджър”? Желание за свобода, разбира се! Във всичките й форми – от собствен стайлинг и изказване на лично мнение, през бясно каране на скейт, до несъгласие с общоприети норми (понякога неразумно).

Един от основните разбирачи на тийнейджърската душа – Дидо, предостави възможност на всички диванета от ТРАП да се докоснат до една свобода миналата събота. А именно свободата която ни дава небето. Един от начините да почувстваш полета на птиците е скайдайвинга – от свободното падане с 200 км. в час до реенето между облаците. С тази свобода се запознаха хлапетата минала събота.
Но ето как започна всичко..

Основни замесени лица в събитието бяха Дидо от ТРАП, като инициатор, Силвия от Скайдайв София, като обучаващ и Вио от Махиндра България, като основен логистик. Тази чудесна колоброация доведе до една страхотна събота, изпълнена със смях, парашутни скокове, нови знания, ароматно BBQ, кучета, деца и една стъпка към свободата на небето.

На 6 април в 8,30 дечурлята бяха чинно строени пред ТРАП. (За което – евала! Дидо естествено закъсня). Вио, с любезното съдействие на Махиндра България, организира транспорта ни до летище Sofia West с най-новите Махиндри – 7 местната XUV 500 и компактната KUV 100 и двете в страхотен оранжев цвят! Познайте дали не обрахме погледите по светофарите! А и бая ги набримчихме, за да хванем прякото включване от Нова ТВ.
На летището вече бяха пристигнали едни супер готини родители с техните хлапета (членове на ТРАП), и страхотната майка на Марк, Катерина и Слав. Така групата ни се разрастна на 20 деца на възраст от 7 до 16 години. Целия катун беше любезно посрещнат от Силвия – съорганизатор на събитието, основен обучаващ на хлапетата от ТРАП и манифест в Skydive Sofia. Докато лавираше между организирането на парашутистите за следващия полет и въвеждането на децата в основните правила на дроп зоната, нареждаше столове в лекционната зала и зареждаше парашути за “показното”.

Ииии първия полет тръгна. Парашутистите се натовариха в чисто новичката Cessna 206 – Super 6 – PT 6, която се оказа единствения такъв самолет в България, който се изкачва на 4200 м за 10 минути – рай за скайдайвърите!
Докато те си летяха и скачаха кротко, Силвия ни събра в лекционната зала. Разказа подробно за съвременния парашутизъм, устройството на парашутите и Wing suit-ите. Оказа се, че противно на масовото налагане на мнение за опасен спорт, парашутизма всъщност е доста сейфти благодарение на системите за сигурност на новите парашути. Също така изискванията по които работи Скайдайв София са наложени от Американската парашутна асоциация и всички обучаващи, парашутисти и тандемни инструктори са сертифицирани от нея. Тоест, “лабаво” няма! За да скочиш сам ще бъдеш обучен от най-добрите. А ако искаш да се рееш истински, може да заложиш на Wing suit-а или по-познатото – “катерица”. Това е скок със специален костюм, който ти дава по-дълго свободно падане и повече хоризонтална скорост. (Ако нищо не разбирате, не се притеснявайте. Оказа се, че има хора които много добре ще ви разкажат, обучат и най-вече ще ви сертифицират за този вид спорт. Защото се оказа, че пичовете от Скайдайв София са и единствените, които са лицензирани да обучават за Wing suit)
Междувременно лекцията ни беше прекъсната от приземяването на парашутистите – оказа се, че и там си имало чалъм. Погледахме, посмяхме им се… ама не много.

После имахме на разположение цялото оборудване на дроп зоната, за да се почувствахме и ние в играта. Гащеризони, каски, парашути…И да ви кажа, всички се чувствахме готови за скок! Поне на земята де…И пак там (на земята) правихме сухи тренировки за изход от самолета. Ами, какво да ви кажа – тесничко си е в самолета, но пък така парашутистите явно си стават близки.

В крайна сметка ученето си е учене, скачането – скачане, ама трябва и да се яде! Тук се намесиха и парашутистите, които бяха осигурили препитание за младата сила. Евала на майката на Марк, Катерина и Слав, която изпече на барбекюто ако не едно прасе, то поне половин прасе и 5 кокошки! Хапнахме си, пийнахме си, попекохме се на слънце и ето че станало 5 часа – време за връщане.

Та така.. Имаше емоция, много смях, ядене и скокове. Имаше кучета, целувки, телевизия и репортажи от Ева. Всеки си тръгна с нещо – ново знание, синина, целувка, ново запознанство или пълен тумбак, но всички се забавлявахме!

Благодарим на Дидо, че ни събра!

Всички видеа и снимки, може да видите в ивента на ТРАП. И не забравяйте, че за да има още такива събития, трябва да го има и ТРАП. Вижте как може да ни подкрепите в линковете по-долу…

Статията написа: Имайла Авортимид

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube