fbpx

Часът на Земята

Да постоим на тъмно за Часа на земята

Ако забележите вашия град или квартал да притъмнее на 30 март между 20:30 и 21:30ч., запазете спокойствие. Причината не е прекъсване на електрозахранването, а доброволен жест по повод Часa на Земята, който освен вашите съграждани, отбелязват и милиони хора по света.

Защо и как започва всичко?
Часът на земята се наблюдава за първи път в Сидни, Австралия на 31 март 2007, когато по инициатива на световната организация WWF, 2 милиона домакинства и 2100 компании изключват осветлението си за един час в знак на съпричастност към опазването на планетата. Година по-късно 50 милиона души от 370 града, в повече от 35 страни по света, се присъединяват към движението, а с годините цифрите стават все по-внушителни.

Без светлини остават и световни културни паметници като Бранденбургската врата в Берлин, Айфеловата кула в Париж, Лондонското виенско колело, четири от петте най-високи сгради в света, сред които Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк.

Датата на ежегодното събитие всеки път е различна, но винаги последната събота на месец март. Тази година – 30 март.

Целта на инициативата е да повиши ангажираността на световната общественост с проблема за глобалното затопляне. Масовото изгасване на осветлението на този ден демонстрира желанието на хората да допринесат положително за промяната на климата. Но дали това е достатъчно и дали не трябва да участваме в промяната всеки един час от живота ни.

Тази година се очаква в Часа на Земята да се включат рекорден брой хора от 188 държави с около 300 организирани събития из целия свят.

Ако искате и вие да сте част от тях, елате да постоим на тъмно (и тук-там някоя свещ) на 30 март в Клуб Терминал 1 с много добра музика, осигурена от Lefties, Спални места, Загубена дестинация и dj set, и в компанията на готини хора. Започваме точно в 18:00 ч. и гасим точно в 20:30!

Целият албум от 2018: http://bit.ly/2UYDR6B

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube