fbpx

3D принтиране и роботика на ТРАП фест 2018

На кратко за B2N

B2N е фирма занимаваща се с продажба и диструбуция на 3Д принтери, скенери, скенери, софтуери, както и с провеждането на обучения и консултации. Дългогодишният ни опит в сферата показа, че често хората не разполагат с нужните познания да използват машините или да достигнат пълния потенциал на технологиите. Затова B2N организира специализирани обучения в различни професионални и образователни области, които целят да обогатят знанията на участниците в тях и да им даде възможност да се възползват от най-новото в света на 3D принтирането. Това е и една от причините с радост да подкрепим инициативата на Тротоара – да предадем част от знанието и опита си на следващото дигитално поколение деца.

Роботика за деца

В тази работилница децата ще се запознаят с логиката на работа на функционални механизми и как с помощта на 3D принтиране могат сами да изработят части, с които да сглобят малък робот.  Ще им бъде представен безплатен софтуер за 3Д моделиране и неговите основни функции. Участието в работилницата ще им донесе вдъхновение да експериментират и увереност, че могат сами да се превърнат в изобретатели. Работата ще се извършва в малки групи от 2 или 3 деца, които ще могат да изберат модела, който да сътворят заедно.

Продължителност: 2 часа и 30 минути.

Възрастова група: 14-18 год.

Основи на 3Д принтирането

В тази работилница децата ще бъдат запознати с различни технологии за 3Д принтиране и техните приложения. По обстойно ще се запознаем с FDM технологията, като на място ще бъдат показани такива машини, както и обекти, принтирани с тях. Безплатен и лесен за използване софтуер за 3Д моделиране ще допълни цялостната идея на работилницата, а именно да вдъхнем увереност на децата, че сами могат да творят и да материализират идеите си. Препоръчително, но не задължително, е записалите се за работилницата да носят свой компютър.

Продължителност: 1 час и 30 минути.

Възрастова група: 12-18 год.

Записването става на централния щанд на Тротоара на входа на залата.

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube