fbpx

Намерете ТРОТОАРА в гората на “МОГА Фест”, Етрополе

В началото на горичката в Етрополския Балкан, под сенчеста шатра, ще срещнете група от ентусиазирани млади хора, обединени от идеята да вдъхновяват, да създават и да се забавляват.

Именно там на 26 август ще ви посрещне екипът на Фондация “Тротоара” с разнообразие от дейности за малки и големи, артисти и любители. Заедно със своите приятели от Фондация “МИКА” и Клуб по ирландски танци “Келтски феникс” (“Celtic Phoenix”), те ще се погрижат за зрителните и вкусовите ви рецептори, за тялото и творческата ви мисъл.

И всичко това в духа на фестивала, набиращ все по-голяма сила в своето седмо издание – “MОГА ФЕСТ”.

В полите на Етрополе, своето място могат да намерят хора със и без опит, дошли да пробват нещо ново или просто да се забавляват сред природата. Особено с приятели, всичко е по-лесно и по-приятно.

В това вярва и Фондация “Тротоара” – намирането на нов, различен начин за справяне с предизвикателствата.

С изобразително и приложно изкуство, ръчно създадени игри, с движение и здравословна храна – така се запълват парчетата от пъзела по пътя към пълното щастие.

Така се отварят нови възможности за творчество и креативно мислене.

Ето какво може да пробвате в съботния ден
между 10:30 и 18:00 часа:

“Мозайки от семена” за любителите на приложните изкуства – отделете малко време от деня си сред природата, за да изработите картина от семена. Художниците на Фондация “МИКА” ще ви помогнат да създадете заедно произведения на изкуството от бобени и зърнени култури.

“Танци по ирландски” за тези, които обичат да танцуват – танцьорите на “Celtic Phoenix” са ви подготвили демонстрация на различни стилове ирландски танци. А след това ще може и вие да се присъедините на дансинга в специално подбрани лесни и атрактивни комбинации за начинаещи.

“Природен баскетбол”, за да поспортуваме на открито – една идея става реалност, когато използваме това, което имаме…там, където сме. Превръщаме парка в баскетболно игрище – с подръчни материали, вдъхновени от локацията.

“Дженга за гиганти”, защото игрите не са само за деца – всички знаем играта с дървени правоъгълни блокчета, в която главната цел е построяване на висока кула. От “Тротоара” отправят допълнителни предизвикателства, скрити във всяко блокче. На място може да разберете какви са те… и дали можете да ги преодолеете.

“Сладки и бонбони”, които ще си направим сами… здравословно – основна цел – да ни е вкусно. Бонус точки получавате, ако се научите сами да правите бонбони по специална рецепта.

Разнообразието от дейности дават възможност да си припомним отново не само как да използваме ръцете и умовете си в естествена природна среда.

Шатрата на “Тротоара” е също така и място за среща между хора с различни интереси, които могат да намерят общ език в забавлението.

По подобен начин фондациите “Тротоара” и “МИКА” пресичат своите пътища с Клуб по ирландски танци “Келтски феникс” – в общите възгледи. Свързва ги общата цел – да мотивират младите да бъдат активни, да се учат и да споделят, да използват въображението си и да се развиват.

Така се ражда и идеята за “Тротоара” – на мястото на срещата на младите души. Основателят е Деян Янковпълен с енергия, творчество и вдъхновение. Той и организацията създават основа, върху която младите хора да бъдат насърчавани да развиват умения и таланти, да бъдат активна част от проекти и програми, дейности и инициативи. Oт 2014 г. работят неуморно в областта на музиката, изкуствата, литературата, екологията и образованието.

От пролетта на 2017 г. “Тротоара” работи заедно и със съмишлениците си от фондация “МИКА”, които дават тласък на младежи да практикуват различни видове изкуства и занаяти с опитни творци и хора от цял свят.

„Келтски феникс” пък е група от ентусиасти, с които отдавна се забавляваме и танцуваме. Професионалистите, които ще срещнете на “МОГА ФЕСТ” вярват, че можем да правим всичко това заедно, дори и без специален опит.

Под шатрата на “ТРОТОАРА” може да станете част от една среда за творчество и изява. И най-важното – да преоткриете емоцията, страстта и вдъхновението. Донесете си само енергия, желание…и приятели.

Още за фестивала може да научите и тук.

Автор: Лилия Йовчева

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube