fbpx

“TRAP Fest – MИМА! “- незабравимо преживяване за незабравимата Мима! – репортаж

На 12.08 мина третото издание на “TRAP Fest – МИМА!” Фест – фестивалът на шарените чорапи, пънк музиката и, разбира се – Мима!

Както винаги досега, и това издание премина с любимите дейности на любимата ни Мима – бой с възглавници, “стрелба” с водни пистолети и музика.

МУЗИКА

“Виновниците” за страхотната музика на феста бяха няколко млади и вдъхновяващи групи със свеж и уникален стил – “Място за пушене”, “Захар”, “Сврака” “Zig – Zag”, Калинка и “Антифриз”. Част от тях за пръв път излизат на сцената на “TRAP Fest – МИМА!”. докато други са негови редовни посетители.

“Място за пушене” стъпват на сцената на “TRAP Fest – Мима!” още от първото издание на феста. Посрещат го със смесени емоции – от една страна се вълнуват да покажат музиката си пред публиката и се радват на подкрепата им, а от друга, разбира се – спомнят си за Мима. 

“Съдейки по снимките, мисля, че всеки би искал да я познава. И наистина си заслужаваше човек да я познава” споделят от групата

Всяка година носят различни чорапи на “TRAP Fest – МИМА!”, защото “както всички знаем, животът е прекалено кратък да намерим два еднакви чорапа” 

За КалинкаTRAP Fest – МИМА!” минава много добре! За втори път е на сцената и споделя, че всички много са се забавлявали, пък публиката е била изпълнена “с хора от всякакъв тип, всички страхотни по собствения си начин”. Не е познавала Мима, но е сигурна, че е била прекрасен човек! От бързане с подготовката си обува еднакви чорапи, за което съжалява. Вярваме, че догодина ще поправи тази грешка. 

Антифриз” смятат, че “TRAP Fest – МИМА!” е изключително готино събитие, макар и да е помен за Мима. “Самият TRAP Fest, макар че беше помен за Мима, не се чувстваше като такъв изобщо. Настроението беше приповдигнато, вълнуващо и с усмивки – точно както тя би искала!” Музикантите споделят, че винаги носят еднакви чорапи, “ защото създават илюзията за контрол над живота” Разбира се, това желание за контрол е именно това – една илюзия, от която, ако повече хора се отърват (част от това отърваване, разбира се, е носенето на различни чорапи, “светът ще стане една идея по-добър”.)

За сладурите от “Захар”, “TRAP Fest – МИМА!” е минал “супер яко”! Най-якото им преживяване е била последната им песен. Имат си традиция да канят феновете си на сцената за последното си изпълнение, но въобще не са очаквали почти всички да се качат! Макар да не са познавали Мима, са сигурни, че щяха да я харесат! За съжаление, някои от тях са забравили да носят различни чорапи, докато други са носили сини, бели и червени (няма общо с Франция!)

Като повечето музиканти, “Зиг-загможе би са малко самокритични спрямо музиката си – имат “смесени чувства относно свиренето си като цяло”, но се радват, че “хората са се изкефили”. Смятат го за “готино и незабравимо изживяване”. Не са познавали Мимата, но, както всички споделят досега, много биха искали да я познават! Басистът им, Доки, споделя, че е носил различни чорапи – единият зелен, с цветя, а другия – с фолксваген бусове. Много як избор! 

За Сврака“, “TRAP Fest 2023 – МИМА!” преминава изключително интересно, особено като се има предвид, че веднага след феста трябва да заминат на къмпинг “Градина”, което се оказва нелека задача, тъй като няколко пъти се налага да ги местят в различни вагони. Действително това е доста неприятно, но  успяват да хванат изгрева, да отдъхнат в палатките и да прелетят “в новата вълна черноморски свирни.”Разбира се, въпреки интересното и дълго пътуване, емоцията от “TRAP Fest – МИМА!” не е забравена, даже напротив! Говорят си за преживяването, организацията, музиката им.  “Най-вече фактът че отдадохме почит на Мима ни напомни, за част от желанието ни да се занимаваме с музика , а именно: да подтикваме хората към повече съпричасност и емпатия”. 

НАУЧНИ ИГРИ

За малките любопитковци се погрижиха няколко ученици от НПМГ и СМГ, обединени от споделения си интерес към точните науки. Желанието им – да направят тези науки интересни и за малките ученици, ги подтикна да участват в “TRAP Fest – МИМА!” с интерактивни и готини игри. Не само, че са останали приятно изненадани от самия фестивал, ами и споделят, че макар първоначално са се притеснявали дали ще има достатъчно деца, множество малки учени са се включили в игрите им! Ели от екипа, споделя, че не е знаела, че трябва да е с различни чорапи, обаче… е била! Единият черен, другият тъмносин. “Както е казал учителят Угуей от Кунг фу панда: “случайности не съществуват”, цитира Ели и е напълно права!

ДОБРОВОЛЦИ

Разбира се, никое събитие в TRAP не може да мине без помощта на своите надъхани и надъхващи доброволци! Албена, Мия, Мира и Чони положила усилия “TRAP Fest – Мима!” да мине по възможно най-добрия начин.

Албена, на 15, още от миналата година разбира за ТRAP. Първото й трападжийско събитие е Bloody summer концерт, който страшно много й харесва, както и хората, с които се запознава. Така започва да следи събитията на TRAP. 

Миналата година не успява да отиде на “TRAP Fest – МИМА!”, но затова пък тази година е доброволец! Преди началото на феста помага с принтирането на  снимките на Мима, както и с окачването им на сцената. “За жалост не се познавах с Мима, но забелязах и по снимките и по яката музика, която е слушала, че е била много енергична и готина.” споделя Бени. Естествено, идва с различни чорапи, но си обува прекалено високи кецове и чорапите й не се виждат. Догодина ще оправи тази грешка!  

За Мира, изкуството и музиката са страст. Пее и рисува, а от няколко години работи като тонрежисьор. От известно време следи НЧ “Тротоара 2020” в социалните мрежи, но за пръв път е доброволец. Надяваме се да доброволства при нас и в бъдеще! В рамките на феста помага за подредбата на сцената. Не е познавала Мимата, но споделя, че фестът е помогнал с “с частица “запознаване”. Носи различни чорапи… ама са черни! 

ПУБЛИКА

Е, безспорно сърцето и душата на едно събитие е готината публика! Рабира се, публиката нa TRAP Fest винаги е най-готината! Страхотна смесица от уникални хора, дошли да си прекарат страхотно и да си спомнят (или да се запознаят) с Мима! Благодарим ви и ще се видим отново на 02 и 03.09, за последния концерт в рамките на TRAP Fest! 

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube