fbpx

T.R.A.P. – доброволческа акция за почистване

Началото на юни месец донесе със себе си и един прекрасен, слънчев уикенд, в който едни хора се събудиха рано сутринта в събота, в различни краища на София, всеки се протегна, изми си зъбите, облече едни работни дрехи, взе си кафе от най-близкото магазинче и потегли към едно уречено място, за да участва в една определена мисия.
А именно – доброволческата акция за почистване и подготвяне за сериозния ремонт на T.R.A.P.

T.R.A.P. е пространство в сърцето на града, (ул. Братя Миладинови 26, метростанция Сердика) около 330 кв.м., чакащо търпеливо сутринта, в която ще се събуди като младежки център, събиращ в себе си различни работилници, кръжоци и уроци, свързани с музика, изкуства, танци, екология и литература, предназначени да бъдат посещавани безплатно от младежи до 18 г.

Съботата (или 03.06.2017) премина в събирането и изнасянето на 12 куб. м. отпадъци и ненужни материали, докато се опразни напълно мястото, за да може в неделя да се започне с основна част от ремонта – премахването на металните прегради, разделящи основните помещения на по-малки, свалянето на дървената ламперия от всички стени, премахването на остатъците от окачен таван и бутането на изкуствено създадената стена в едната зала, което донесе още 6-7 кубически метра отпадъци и много забавление.

Фирма Венков подпомогна акцията с безвъзмездно осигуряване на контейнери за строителни отпадъци, както и с извозването им, за което фондация Тротоара им благодари от сърце.
Благодарности и за това, че в акцията се включиха 10 доброволеца, като най-младият от тях беше на точно 4 години, пълен с енергия и желание да помага.

T.R.A.P. е с една крачка по-близо до отварянето на врати!

Снимки от почистването на T.R.A.P. може да разгледате тук:

T.R.A.P. - доброволческа акция за почистване

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube