fbpx

TRAP FEST 2019 – Главна Сцена – репортаж 

КАКВО СЕ СЛУЧИ НА ЕДНО ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ МЕСТА НА TRAP FEST 2019 – ГЛАВНАТА СЦЕНА

Активностите през двата дена на главната сцена бяха най-вече съсредоточени върху музиката. Двата дни бяха разделени тематично – на първия се насладихме на хип-хоп, трап, рап, к-поп и дъбстеп. На втория ни сразиха с много хард рок и метъл.

Публиката бе въодушевена и често изправяна на крака от изпълненията на участниците, а в конкурса за авторска песен, чийто награден фонд бе предоставен от MUSICAUTOR, имаше истинска битка за гласове.

ДЕН 1

ВНИМАНИЕ! ТАНЦИ НА СЦЕНАТА!

На първия ден, откриването на голямата сцена започна с невероятните танцьори от The Center! Освен прекрасния уъркшоп, който ни бяха подготвили и от който придобихме много нови знания и движения, те привлякоха вниманието на публиката в момента, в който се качиха на сцената. Погледите на тийнейджърите не се отделиха и за миг от гъвкавите движения на танцьори.

ВРЕМЕ ЗА НАУКА!

След танците се захванахме с една малко по-сериозна тема, но в никакъв случай  по-безинтересна. Невероятният Наско Стаменов – Наката, химик от екипа на Корпус за бързо гърмене и отдаден шоумен, ни впечатли с експерименти от химията. Със зрелищни експерименти той ни показа забавната страна на химията и завладя интереса на учениците. След него публиката обеща, че от днес нататък ще обръща повече внимание на науката.

РАП И НАГРАДИ!

Дойде моментът за истинското изживяване. Рапърите бяха изненадани, че ще се състезават за изкушаваща награда за авторска песен. Благодарности на MUSICAUTOR за подкрепата към младите творци. На сцената излязоха Mavik, Yestrday, Юлката, Verso/Grime Kid, Lil Sten, Траян, Gerata, Дарена, Novem & Icaka, MishMash, Newave и накрая голямата изненада – невероятният Homelesz . Всеки един от изпълнителите старателно избра своята най-силна авторска песен и се раздаде на сцената. А през това време публиката гласуваше за това, кой ще спечели състезанието и ще вземе наградата. Несъмнено битката беше много оспорвана, но победителят можеше да е само един и това бяха младите таланти YЕSTRDAY.

ТРАП, РАП И ДЪБСТЕП!

Междувременно направихме кратка почивка от състезанието, за да отстъпим сцената на невероятните ни DJ-и – Шуки, Стефан и Борис Георгиев! Публиката беше заредена догоре с пръщящата енергия на талантливите рапъри.

За финал Homelesz излезе и разтърси тълпата, както бе очаквано. Бяхме изумени не само от утвърдени имена от трап и рап сцената, но и от дъбстеп изпълнителите. Конкурсът за авторска песен събра блестящи таланти, съревноваващи се за първото място и голямата награда от 250 лева. Сред ярко изгряващите звезди бушуваше напорист устрем, който детонираше публиката отново и отново. В крайна сметка, победата заслужено беше за Yestrday и Lil Sten a.k.a. DJ-ят на TRAP-а.

ДЕН 2

STAND-UP COMEDY!

Програмата продължи със stand-up comedy и Александър Маринков от Магикомичното Шоу на Юрий и Алекс. В продължение на 45 минути хуморът беше на ниво, а залата – пълна.

ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ РОК И МЕТЪЛ!

Тук настъпва моментът за грандиозна метъл и рок сеч. Изпълнителите до последно бяха държани в напрежение, че ще се състезават за изкушаваща награда. Благодарности на MUSICAUTOR за подкрепата на младите творци!

И така на сцената излязохаПреслав, Виктория Тотева, Денис Витов и Алекс Тодорова, Кристофър Уайт, 58 Degrees, The Clinkyous Company, Zvezdolet, Collapsing Мeteors, LSD, Deception, Фройд, Wayler, Vertep и за финал любимите ни Спални места. Всеки от тях избра своята най-силна авторска песен и се раздаде на сцената. От публиката зависеше кой ще спечели състезанието и ще вземе наградата. Накрая тя бе присъдена на Wayler.

СПАЛНИ МЕСТА

Посвещаваме им финала на този репортаж, като се надяваме да бъдат с нас и на феста през 2020. От стари и нови хитове бе регистрирана застрашителна сеизмична активност. Публиката беше неконтролируема, имаше мятане на коси и крайници. А за капак на концерта, цялата публика бе поканена на сцената, за да изпълни епичния хит “Скейт и Белезници”. Беше велико!

НАДЪХАНИТЕ НИ ДОБРОВОЛЦИ

Доброволци, Трападжии, нахъсани тийнейджъри – наречи ги, както искаш, но те са причината всичко това по-горе да се случи и то по най-добрия и организиран начин.

Габи, Дея, Мая, Лили, Вики, Ивана, Марк, Антоан, Краси, Ники, Симо, Стефан циркулираха неуморно около сцената и бекстейджа. А Лили беше и водещ. Да, водещ на главната сцена!

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube