fbpx

Мащабен гейминг и турнири на TRAP fest 2018 – репортаж

Гейминг! Една от главните дейности на TRAP fest 2018 посрещна над 200 участници, фенове, зрители и привлече нови привърженици на Тротоара. Едновременно с това, благодарение на професионалистите от Pro-technica Event, Ardes.bg и техните партньори в продължение на над 20 часа общо беше излъчен стрийм в чисто новия Twitch канал на Тротоара.

Игрите бяха разделени на 2 зони – Главна гейминг сцена и Free-to-play зона. Ето какво се случи там.

Free-to-play

F2P зоната се радва на почти прекалено силен интерес от самото отваряне на вратите, до последния възможен момент, в който можеше да се играе там, като всички компютри (12) бяха заети през почти цялото време (освен докато траеше записването за игрите).

Ден първи

През първия ден отборът на Overwatch академията на Exemplar Gaming играха публично своята първа квалификация за най-голямата лига по играта, а след това организираха приятелски мач между два отбора от публиката.

Последваха квалификациите за турнирите по Fortnite. Имаше възможност и за свободна игра и тестване на страхотните машини, предоставени от Ардес.бг, които определено се представиха на ниво – играчите можаха да се насладят на страхотния пърформанс на новия процесор INTEL® CORE™ i9-9900 в невероятна комбинация с GEFORCE RTX 2080 Ti.

В квалификациите за турнира по Fortnite взеха участие 16 двойки. Надпреварата се състоя в това коя двойка ще успее да направи най много килове за 2 мача, като 8-те най-добре представили се двойки се класираха за финала.

Разбира се, феновете на CS:GO и League of Legends не останаха разочаровани. И двата дни от 18 ч. започнаха два отделни турнира 1 в 1, като наградите за победителите отново бяха осигурени от Ardes.bg.

Ден втори

Едно рядко срещано явление по подобни събития, но както се оказа – радващо се на огромен интерес от феновете, беше турнирът по Overwatch. Exemplar gaming се показаха на световно ниво, като привлякоха много фенове за играта и организираха един чудесен турнир на не-толкова популярната все още игра.

Финалът по Fortnite започна в 13.30 часа. Там двойките играха срещу четворки в така наречения Battle Royal и отново целта беше да се съберат най-много елиминации. Жребият определи кои две от най-силните двойки да се срещнат в първия кръг. След отпадането от първи кръг двойките, които загубиха бяха пренасочени във втори поток на “губещите” където имаха шанс да стигнат отново на финал.

След 4 рунда в двата потока се излъчи един отбор на “победителите” който да играе на големия финал, като загубилата двойка на полуфинала от потока на “победителите” се изправи срещу двойката която е спечелила всичките си кръгове в потока на “губещите” за да се определи другия финалист.

Двойката от потока на губещите съумя да вземе и този кръг и се изправи срещу двойката която ги беше пратила в потока на губещите в големия финал. Схемата за големия финал беше 2 от 3, като класиралият се отбор от потока на губещите идва на финала с 1 загуба.

Отборът, който няма загуба до този момент от потока на победителите има 1 кръг в актив и се нуждае от 1 победа докато другата двойка се нуждае от 2. След много оспорван първи кръг резултатите 1 на 1 и се стигна до 3-ти кръг, където фаворитите от потока на победителите съумяха да направят първия мач 20 елиминации, а другата двойка 9. Така в последната игра изглеждаше, че фаворитът ще заключи мача, но поради лоша комуникация отпаднаха в началото на 2рата игра от 3тия кръг с 2 кила което ги постави с 22 елиминации или казано с 13 елиминации пред втората двойка.

Момчетата, които бяха елиминирани именно от фаворитите още в началото на 2рия ден и успяха да стигнат до финали с тях отново получиха прилив на надеждност и се впуснаха в яростно търсене на опоненти които да бъдат елиминирани от тях. След 30-минутна игра с невъобразимо напрежение между двойките момчетата, които направиха почти невъзможното, успяха да направят 14 елиминации в последната игра за турнира, което ги направи шампиони на Fortnite турнира на T. R. A. P. Fest 2018 и заслужено спечелиха предоставените от Ардес.бг награди.

Денят отново завърши с турнир 1 в 1 по CS:GO и League of Legends.

Главна гейминг сцена

Ден първи

Първия ден започна с мач по CS:GO между СМГ и TRAP като още в самото началото СМГ поведоха значително с 4:0. Мачът продължи в полза на СМГ като в средата на играта резултат все още беше в тяхна полза. Последва грандиозна победа с 16:3 и класиране напред в борбата за първото място.

Вторият мач по CS:GO беше между НПМГ и IT отбора. Мачът беше доста оспорван, тъй като и двата отбора показаха солидни умения в играта и през цялото време бяха равнопоставени. В последния рунд на играта rosko показа страхотни умения със снайпер, с който успя да елиминира трима човека подред, но за съжаление това не беше достатъчно – отборът на IT фирмите загуби с 10:16.

Първият мач по LoL за деня се разигра между НПМГ и СМГ. Играта на моменти бе оспорвана, но в крайна сметка продължи само 23 минути, след като СМГ проявявиха надмощие и спечелиха с резултат 24:3.

Втория мач за деня по LoL се игра между отборите на TRAP и IT фирмите. TRAP проявиха надмощие и спечелиха бързо играта с резултат 13:3. За да се стигне до тази победа adc-то на TRAP (Flame QueeN) успя да вземе първите попадения още в началната фаза – това бе доста ключово, тъй като по този начин той успя да вземе нужните items за да може да излезе с едни гърди пред adc-то на IT отбора (oejfqwe qewf).

Ден втори

Неделята започна с мач по CS:GO за трето и четвърто място между TRAP и IT отбора. Отборът на TRAP взе първия рунд и поведе в резултата. Те успяха да задържат надмощието си като до края на играта, която завърши с резултат 16:10 и победа за момчетата от TRAP.

Вторият мач за деня е за трето и четвърто място между IT отбора и НПМГ по LoL. От самото начало НПМГ поведоха с 6:2, като показаха добра координация и комуникация. Малко по-късно в играта НПМГ все още водеха с 23:08. IT отборът изпитваше сериозни затруднения с това да смогне с надмощието на НПМГ, и в последствие не успяха да вземат победата. НПМГ побеждава с резултат 25:8.

Финалът по CS:GO се игра между СМГ и НПМГ. Конкуренция за първите места в математическите олимпиади, сега учениците трябваше да премерят сили и в благотворителен мач по любимата игра. В самото начало отборите бяха доста равнопоставени, но след това СМГ успяха да вземат надмощие, с координирани движения, отборна игра, и след като успяха да се възползват от тънките грешки на НПМГ – победата отиде при тях. СМГ спечелиха турнира по CS:GO с резултат 16:4, а за НПМГ остана второто място.

Във големия финал по LoL едни срещу други застанаха СМГ и TRAP. Още от самото начало играта започна агресивно, динамично, и липсваше обикновеното изчакване и фармене от двата отбора, като атаките започнаха още от петата минута. През целия мач отборът на СМГ показа сериозен тиймплей, като почти навсякъде бяха заедно с видимост над цялата карта. Това разбира се доведе и до надмощие. В една кратка, много динамична и агресивна игра, продължила само 22 минути отново победител излезе отборът на СМГ с резултат 18:4, а TRAP остана на второто място.

Най-позитивното от всичко в двата дни на гейминг беше страхотния феърплей, който показаха отборите. Духът на TRAP беше навсякъде, а в двете гейминг зони и турнири взеха участие над 200 различни състезателя. Ученици, IT фирми и служители, фенове и зрители направиха една чудесна и спортменска игра.

Двата цели дни турнирите на главната гейминг сцена бяха стриймвани в Twitch канала на Тротоара, а техническото подсигуряване беше безупречно, отново благодарение на страхотните Ardes.bg и Pro-technica Event.

До нови срещи приятели!

https://www.twitch.tv/trotoara

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube