fbpx

Участниците в Приключението – Гласовете на СМГ и НПМГ (част втора)

Обръщаме внимание на гласовитите ученици от двете гимназии-организатори. На благотворителното събитие на 09.12. ще чуете завладяващи гласове, a Никола Юруков – възпитаник на НПМГ и служител в Scale Focus, ще ви омае с уменията си на пианото.

Подарете билет на ученик!

Предоставяме ви възможността да направите един прекрасен подарък на младеж, който не може да си позволи да посети концерта.

Може да научите повече тук

https://www.generosity.com/celebration-fundraising/t-r-a-p

Ето какво казват за себе си нашите изпълнители:

Румяна Андонова, СМГ, XI“д” клас

“Занимавам се с музика в училищна среда от втори клас, но професионално при вокален педагог от 4 години. Пеенето винаги е било моя голяма страст. Вълнувам се, когато пея, защото по този начин изразявам и предавам своите чувства. Моето вдъхновение е всичко, случващо се около мен и това как то ме кара да се чувствам.

Нямам конкретен идол, на когото подражавам, защото винаги се старая да бъда себе си и да ставам по-добра с каквото мога. Ако получа шанс за професионална кариера в музиката, със сигурност ще го взема.

Реших да участвам в концерта, когато чух че СМГ и НПМГ ще се обединят за целите на една прекрасна инициатива. Искам да помогна за изграждането на T.R.A.P. , защото това ще даде на хората едно място, където ще могат да развиват творческите си способности”.

Яна Стефанин, НПМГ, VIII“б” клас

“Разбрах, че мога да пея във втори клас. Научих го, когато започнах да свиря на пиано. Музиката ми дава спокойствие. Пея просто като хоби. Участвам в концерта, защото всички ми казаха, че трябва отида на кастинга. Каузата е важна, защото ще даде място на творчески настроените хора да се развиват”.

Теодора Лилова, СМГ, X клас

“От първи клас посещавам уроци по пеене. Участвала съм в много концерти, благотворителни събития и съм печелила доста призови места от национални и международни конкурси и фестивали. Пеенето достига дълбоко до всички хора по различни начини. За мен музиката е освобождаваща, носи ми щастие и удовлетворение, а чувството да си на сцена не е сравнимо с никое друго. Когато изляза на сцената, изпитвам по-скоро нетърпение, но няма от какво да се притесняваш, трябва напълно да си спокоен и земен.

Вдъхновявам се от много музиканти в различни жанрове. Най-любимият ми завършен изпълнител е Бионсе, обичам Камелия Тодорова. Радвам се, когато слушам талантливите деца по конкурсите, защото в България има страшно много млади таланти, които трябва да станат известни. Развитието като музикант не винаги е лесно, но смятам скоро да започна да помагам на учителката си по пеене с по-малките, а защо не след време да стана техен художествен ръководител.

Идеята за T.R.A.P. ми се стори супер интересна, тъй като едно такова място, в което ще могат непознати просто да се събират и да творят, би било страшно хубаво. Изкуството е да споделяш и да се обогатяваш от другите творци”.

Вяра Иванова. НПМГ, X“з” клас

“Занимавам се с музика от двегодишна, може би още когато съм започнала да говоря разбираемо. Родителите ми са видели, че ми се отдава и затова са ме записали като малка.

Mного дълги години пеех само защото хората виждаха потенциал и защото печелех награди по конкурси.  Предполагаше се, че трябва да поддържам ниво. Но преди няколко години започнах да чувствам песните, които пея – всяка дума, всяка фраза с динамиката… Това чувство е безценно – това беше и моментът, в който наистина започна да ми се отдава. Когато го правя с удоволствие, нещата стават по-лесно и резултатите са по-добри.

Като всяка тийнейджърка, най-голямото ми вдъхновение е любовта. Но също така се вдъхновявам от това, че вярвам в Бог, в това, че той ме е дарил с този талант. Родителите ми и всички мои сестри са винаги ,толкова всеотдайни към мен, затова пея и за тях.

Примерите ми в музикаа са от”старата школа”. Една от любимите ми певици е Уитни Хюстън, с това може да се обясни и фактът, че пея доста нейни песни. Харесвам също Селин Дион, Марая Кери, Кристина Агилера и други, малко по-съвременни певици. Също така харесвам и голяма част от творчеството на Деми Ловато, Адел и доста от известните днес имена в света.

Реших да участвам в концерта заради съревнованието между двете математически гимназии (НПМГ и СМГ). Иска ми се да нарушим това и смятам за много хубава  идеята да се съюзим за една прекрасна кампания.

Важно е да подкрепя организация, която има за цел да помага на младите да се развиват и най-вече ги изгражда като личности, oткрили себе си в дадена сфера”.

Невена Пеева, СМГ, XI клас

“С музика се занимавам повече от 11 години. Трудно е да се опише чувството да свириш, то трябва да се усети. Това е най-прекрасното усещане, особено когато има и кой да те чуе. Пианото е едно от най-важните неща за мен – не мога да си представя коя щях да съм, ако не свирех. За момeнта планът е да се развия професионално в тази насока, надявам се да се получи.

Различни неща биха могли да са вдъхновение, важното е просто да предизвикат някакво чувство, било то позитивно или негативно. Възхищавам се на различни хора, които са преследвали мечтите си и не са се отказали.

Нищо не ме прави по-щастлива от това да свиря на сцената, затова нямаше как да пропусна и този концерт. Аз имах късмета да открия “своето нещо”, когато бях съвсем малка. За много други обаче не е така и подобна възможност да опитат дали някои неща биха им паснали би им била много полезна. А след това ще има и къде да се развиват и ще се запознаят с хора на подобна възраст с подобни интереси. Затова е важно да има място като “T.R.A.P.”

Никола Юруков, НПМГ/ Scale Focus

“Завършил НПМГ експериментатор, номад в Англия за година, ФМИ алумни, алумни на St.Edmund’s college, работил съм с Французи и Американци, понастоящем работя със Силициевата долина. Аз съм крехка и ранима душа, но студен и решителен, когато правдата е накърнена.

Пътят в изкуството за мен започна като Арт-терапия. Високият стрес в работа и обществените очаквания поставят напрежение, което музицирането използва за гориво и превръща във физическо изражение чувствата ни. Музиката те свързва с хората на дълбоко ниво… не знам за друго, което да ме кара да се чувствам така. В момента ме вдъхновява неправдата, нечестността на света ни, но и контрастът с красотата на борбата, която всеки от нас има със света, и красотата на мечтите ни.

Sting е пример за мен. Той е син на млекар от малко работническо градче в Северна Англия, а сега е с около 300 милиона долара лично богатство. Други са Warren Buffet и Sergei Brin.

За жалост съм твърде зает, за да стана rock-star програмист. След като се развия още, може да пробвам и по-професионално развитие с музика, но вероятно ще бъде със строго некомерсиална цел”.

Защо трябва да помогнем за изграждането на Т.R.A.P.? “Защoто е много важно учениците да имат “outlet” за емоциите и чувствата си… за креативната си енергия. Образователната ни система е много закостеняла и повечето учители са вкоченени от стара догма. Младите хора в този толкова по-различен вече свят рядко имат какво да обменят като идеи с поколението на учителите и родителите си. Т.R.A.P. може да им даде това, което училището би трябвало да дава, но в България често пропуска да даде.

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube