fbpx

Приключението започва в … IT индустрията

Лидерите в сферата на технологиите в България се включат към Тротоара и T.R.A.P. и на 9 декември, подкрепяйки по този начин развитието на българската младеж. Пет от най-големите IT компании в страната ще се срещнат с учениците от софийските гимназии – лидери в сферата на технологиите и науката. Софийската математическа гимназия, Националната природоматематическа гимназия и всички желаещи ще имат възможност да разменят опит с професионалисти от бранша. Представителите на фирмите, от своя страна, ще бъдат на разположение да отговорят на въпроси за бъдещите кариери на учениците.

По-долу може да видите кого ще срещнете на 09.12. между 12 и 18 часа в кафе-клуба на Университета за архитектура, строителство и геодезия.

Входът е свободен.

А след 18 часа може да станете част от благотворителния концерт “Приключението започва в T.R.A.P.”

Подарете билет на ученик!

Предоставяме ви възможността да направите един прекрасен подарък на младеж, който не може да си позволи да посети концерта.

Може да научите повече тук

https://www.generosity.com/celebration-fundraising/t-r-a-p

HPE – компания със социален фокус върху образованието и младите хора

За компанията:
“Hewlett Packard Enterprise (HPE)” е лидер в IT индустрията в световен мащаб. Занимава се с инфраструктурни, хардуерни и софтуерни решения за корпоративни клиенти. Предоставя най-пълното портфолио от IT услуги на пазара.
Компанията е в България от 1998 г., а през 2006 г. тук създава един от най-големите си глобални центрове със стратегическо значение. В момента в него работят над 1000 квалифицирани специалисти, занимаващи се с технически и нетехнически дейности.
HPE прилага политика на корпоративна социална отговорност с фокус върху образованието и развитието на младите хора в страната.

Какво да очакваме на 09.12.?
Компанията ще участва в събитието като представи пред младежите възможности за кариерно развитие и ги запознае с новости в света на технологиите.

Представяне на дейността на компанията и стажантски програми.
Информационен щанд за лична среща и дискусия с представители на фирмата.
Презентация на тема “Изкуствен интелект и NASA технологии”.
Видео прожекции.
Интерактивна “Treasure hunt” игра.
Томбола с награди.
Турнири по дартс, джаги и билярд.

MENTORMATE – от една идея за мобилно приложение до световна софтуерна компания

За компанията:
“МенторМейт” е софтуерна компания, която стартира през 2001 г. в Минеаполис, Минесота, САЩ. Основана е от Бьорн Стансвик, шведски гражданин. Стансвик се премества в Америка, привлечен от предприемаческия дух и възможностите, които страната предлага за хора с идеи. Там той стартира първоначалния си проект – мобилно приложение за обучение по чужд език.
Идеята се разраства в компанията, която е и в България от 2006 г с екип от над 430 души в момента. Днес “MentorMate” разполага с офиси във всички по-големи български градове – София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе, a в световен мащаб – в Съединените щати и в Швеция.
“МенторМейт” работи с клиенти от всички бизнес сектори – здравеопазване, образование, застраховане, финанси. По-големи от тях са AstraZeneca, Cargill, 3M, NASA.

Какво да очакваме на 09.12.?

Светът на МенторМейт
Ще ви запознаем с компанията и всички интересни неща, които правим, а нашият колега Панайот ще ви разкаже за неговия път към програмирането.
Как да стана програмист?
През целия ден в кътчето на МенторМейт ще можете да намерите наши колеги, които да отговорят на всички ваши въпроси, свързани с кариера в сферата на информационните технологии.
Първи снимки в любителската фотография с Атанас Дюлгеров
Наско ще говори за фотографията като хоби и ще положи основите, които са ни нужни, за да се занимаваме с това.
FiFa турнир
За всички любители на футбола и Playstation игрите ще има и мини-турнир.

SCALE FOCUS – за пътя към успеха от НПМГ до главна роля в облачната трансформация на водеща компания в силициевата долина

За компанията:
“Скейл Фокус” е българска, високотехнологична софтуерна компания, с офиси в София, Лондон, Пловдив, Мюнхен, Цюрих и Вашингтон. Компанията разработва гъвкави бизнес приложения,  предоставя новаторски инженерингови софтуерни услуги и услуги по софтуерен аутсорсинг. За малко над 5 години от създаването си, екипът достигна близо 400 души – колектив, изграден на базата на лично отношение и чувство на принадлежност към визията и ценностите на организацията, висок морал и стремеж към качество.
“Скейл Фокус” е носител на редица национални и международни награди като през 2017  г. спечели две изключително ценни отличия: “Най-добър технологичен работодател”, връчена от Българската Аутсорсинг Асоциация и “Най-добър Ниършор Екип”, връчена от Глобалната Сорсинг Асоциация.

Какво да очакваме на 09.12.?
Един от изключително будните софтуерни инженери в eкипа – Никола Юруков, ще сподели своята лична история за пътя към успеха от НПМГ до водеща роля в облачната трансформация на водеща компания в силиконовата долина. През какви препятствия е преминал, какви уроци е научил, какво го доведе в “Скейл Фокус”, какво го вдъхновява да продължава. Никола ще бъде и част от музикалното представление, като ще покаже уменията си с пианото.

Очаквайте още:

Как да споделяме и промотираме постове в социалните медии.
Домашно приготвени храни и напитки за събитието oт нашите колеги.
Презентации на реални проекти в компанията.

BULWORК – високият професионализъм и компетентност, лоялността и коректността са ключът към постигането на успеха

За компанията:
“Bulwork” е първата агенция за подбор на персонал в България, специализирана в сферата на Информационните технологии и BPO. Компанията е основана през декември 2000 г. Извършва подбор на квалифициран персонал за различни софтуерни и хардуерни компании, контактни центрове и центрове за техническа поддръжка, ИТ звена на водещи банкови и държавни институции. Услугите ни са насочени както към големия, така и към малкия и среден бизнес.
Ние вярваме, че за да бъде изпълнена поставената мисия, тя трябва да бъде възприета от всички служители. Високият професионализъм и компетентност, лоялност и коректност са ключът към постигането й, като по този начин Bulwork винаги ще бъде верният бизнес партньор.

Какво да очакваме на 09.12.?

Посетете щанда на “Bulwork”, за да се запознаете с възможностите, които предлага компанията. За да научите повече за дейностите и подкрепата от страна на фирмата, следете нашите новини!

60K – поставяме хората на първо място за отлични резултати

За компанията:
Компанията “60K” е основана през май 2008 г. с идеята да предостави завладяваща алтернатива на традиционния BPO и кол-център аутсорсинг партньор.
Всичко започва с първата малка сграда – празна клетка, която през юни oт 60К запълват с 47 км кабели, 450 работни места и цялостното необходимо оборудване. Оттогава се разрастват плавно в мащаб и статут. Отворихме офиса си в България през август 2011 г.,  където сега имаме над 800 работни места. Днес екипът работи на над 22 езика чрез всички методи за комуникация.
За своите 9 години история, компанията печели над 40 награди от независими организации в индустрията. Поставяйки екипа си и клиентите си на първо място, “60K” е поела уверено по пътя към лидерство в световен мащаб.

Какво да очакваме на 09.12.?

Компанията ще направи подробно представяне на дейностите си и възможностите за развитие и на нашето събитие “Приключението започва в T.R.A.P.”
А те вече ни съдействаха с отпечатването на нашите плакати.

Очакваме ви:

Свързана публикация: Приключението започва в T.R.A.P.

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube