fbpx

Ученици правят благотворителен концерт, за да помогнат на болно дете – Репортаж по NOVA

След като провеждат подкаста “97 говори”, учениците от 97 СУ “Братя Миладинови” се запознават с Деня Янков и разбират за всички готини и смислени неща, случващи се в НЧ “Тротоара 2020”, и по-конкретно – за концертите! Именно поради тази причина, решават да се свържат с НЧ “Тротоара 2020” с една изключително вдъхновяваща и смислена инициатива – благотворителен концерт, средствата от който ще са дарени за трансплантация на бъбрек на 4-годишната Велиана Илиева, която страда от тумор на Вилмс. 

Ученици от столичното 97 СУ „Братя Миладинови” организират благотворителен концерт в подкрепа на болно дете. Те събират средства за трансплантация на бъбрек на 4-годишната Велиана Илиева. Момичето страда от тумор на Вилмс.

„Решихме да направим благотворителен концерт, за да помогнем. Става въпрос за едно много лъчезарно и щастливо детенце. Единият му бъбрек обаче вече е изваден. Трябва трансплантация. Нужна е много голяма сума пари”, обясни Деян Дамаскинов, ученик в 97 СУ.

След отстраняването на единия бъбрек и тримесечна химиотерапия, се появява образувание и на другия бъбрек. Хистологията обаче показва, че раковите клетки са обхванали и здравата тъкан. Шансът Вели да живее е да ѝ бъде трансплантиран бъбрек.

„Те се нуждаят от голяма сума пари, затова решихме да помогнем на Вели да стъпи на краката си и да бъде едно щастливо дете и да получи това детство, което всеки от нас е имал”, обясни още Дамаскинов.

Трансплантацията ще се извърши в болница във Франкфурт, Германия. За операцията са нужни 500 000 лв.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на следната банкова сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG28BUIN95611000712339

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Велиана

Повече гледайте във видеото.

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube