fbpx

СМГ, НПМГ, ТРАП и историята за един фестивал 2.0

“Войната” между СМГ и НПМГ е прословута – кой е по-големият мозък, кой ще спечели медала, кой е първи…. Има обаче една инициатива, в която всички са първи. Инициатива, която дава старт, както на себеизявата, така и на съвместната работа, инициатива, която има обективен резултат и също така носи удовлетвореност на участниците. Тази инициатива се нарича T.R.A.P Fest 2018. За поредна година Фондация Тротоара успява да обедини две враждуващи училища за обща кауза, а именно Мястото! Нашето място – ТРАП. Там където творим, пеем, общуваме и се забавляваме.

Организацията на двудневен фестивал е изключително трудоемка работа. Необходими са много хора с потенциал. Можем да се похвалим, че и тази година най-елитни училища в България, успяха да “заровят томахавката” и да работят екипно в името на една кауза. За да усетите техният ентусиазъм, Ви представяме Яна в 12 клас на НПМГ, която е в ученическия съвет на училището, Иван – танцьорът ветеран (12 клас НПМГ), Преслава, 11 клас от СМГ, която също участва в ученическия съвет на училището, в което учи и Ева, също 11 клас от СМГ.

Ето какво ни споделиха те за ТРАП, за Феста и за дейностите по организацията му:

Яна: Място и излъчването на ТРАП са уникални – позитивни и зареждащи с много положителна енергия. Всички тези деца, събрани на едно място, пълни с идеи, просто те карат да се усмихнеш. А Дидо е страхотен човек, много вдъхновяващ. След всяка среща с него си тръгвам по-ентусиазирана и още по-впечатлена от характера и позитивното му мислене. По организацията на феста участвам в набирането на отборите за състезанията на League of Legends и Counter strike на нашето училище, в организацията на науката и ще бъда помощник в залата за презентации.

– Как ти повлия цялата работа покрай организацията на ТРАП Феста и какво очакваш да се случи?

Училищата се обединиха около организацията с идеята феста да стане наистина мащабен и забавен. Тази година покрай работата в екип се научих да се доверявам повече на другите, да вярвам, че те ще направят всичко перфектно, по-добре отколкото бих се справила аз даже и не е нужно да следя дали всичко е наред и да се включвам в абсолютно всичко, за да съм сигурна, че то ще стане като хората, което беше мой лош навик. Очакванията от феста са ми да дойдат много ученици, които да се забавляват много и да стане много емоционално и вдъхновяващо събитие. След края на събитието се надявам да има и други общи инициативи с другите училища. Работата по феста определено ме зарежда с положителна енергия и с много емоции, което косвено влияе на цялото ми ежедневие.

Иван: Обичам да се занимавам с изкуство – фотография, рисуване и танцуване. Отскоро се включих и в инициативата ТРАП. Според мен мястото е доста сплотено и истинско, а Дидо ни кара да виждаме добрата страна на нещата. Участвам в орагнизацията на Феста, като организирам k-pop танците на сцената с Ели.

– Как ти повлия цялата работа покрай организацията на ТРАП Феста и какво очакваш да се случи?

Според мен проекти като T.R.A.P Fest сближават училищата и учат, че трябва да имаш здрави нерви (шегувам се). От участието ми във Феста научих, че мога да разчитам на другите и да им се доверявам, научих се да оргарнизирам хора и да мога да говоря с непознати и да ги каня по такива събития. Мисля, че Фестивала ще бъде успешен и много хора ще присъстват на събитието, защото ТРАП Феста не е просто някакво събитие, а е шанс, чрез който може да се запознаем с повече различни хора и да създадем приятелства.

Преслава, която обича волейбола и рисуването: Като цяло съм част от ученическия съвет на СМГ и съвместно с ТРАП и НПМГ организираме ТРАП феста, но не съм член на ТРАП. Запознах се с инициативата преди един-два месеца, когато започнахме работа по проекта и много ми хареса. Хубавото на ТРАП и на Дидо е, че разбират натиска върху днешните “тийнейджъри”/младежи и там можеш да бъдеш себе си, няма предразсъдъци и има работа в екип. Точно тези съвместни проекти и работата в екип карат училищата да се сближават и съответно самите ученици и участници се учат как трябва да се разпределят задачите, да се съобразяват един с друг и други неща, които биха били в голяма помощ на много хора, които ще се занимават с подобни неща в бъдеще, а все повече стават хората с такива амбиции. За феста имам добри очаквания, според мен ще се получи много добре, много хора ще си изкарат добре и най-важно

– Как би привлякла хора към каузата? Към ТРАП?

Бих им казала, че освен че учиш нови полезни за живота неща, помагаш на обществото и се запознаваш с нови хора със сходни интереси, се и забавляваш!

Ева, която танцува и рисува: Харесвам ТРАП, заради уюта и заради това, че всичко е направено с много чувство и емоция. В организацията участвам, като представител на ученическия съвет на СМГ. Покрай Дидо и Феста, СМГ, НПМГ доста се сближиха, с всичките срещи, дискусии и т.н.

– Какво очакваш от ТРАП Феста? Какво ти носи организацията му?

Очаквам да се получи едно много готино събитие, хората да се забавляват и всичко да е ток и жица! Предполагам, че ще продължим връзката си след събитието. Работата по феста ми носи най-вече удоволствие и удовлетворение. А на всички останали, които се чудят дали да дойдат, мога да кажа, че това е мястото, на което ще се запознаят със страшно много хора и забавлението е гарантирано. Абе феста общо взето сме го измислили като левчетата “За всекиго има по нещо”!

За актуална информация относно ТРАП фест 2018 следете Фейсбук страницата, събитието там и нашия сайт. Очакваме ви!

https://facebook.com/trotoaracom

https://www.facebook.com/events/1895757100447562/

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Tags: ,

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube