fbpx

Съвсем неучудващо 24 май премина по вода

Съвсем неучудващо 24 май премина по вода и тази година, успявайки да извали дъжда за цялото лято в един единствен ден, но това си е традиция. На 24 май вали. Това обаче не уплаши нито участниците в T.R.A.P Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение, нито пък хората, които го посетиха, а още по-малко пък уплаши групите, които свириха вечерта.

Сутринта премина в различни дейности, които бяха специално подготвени за младежите от подбрани хенд-мейд творци, а именно Мария Банова и Art Land, Милена и Milene’s Creatures, Мария и Marchella’s Art, Диана Ангелова и Диджи Плетиво, Дая и ГълUP, Александра Рамирез и Cheese&Ashtray, Искрен и Калина и KALO leather bags, Савина Елисеева и Sh-upcycle, Стефани Кочева и нейните ангелски бижута. Имаше от всичко за всеки – гривни, животинки, ключодържатели, рисуване на вълна и най-хубавото беше, че всички, включили се в дейностите си тръгнаха с по нещо за спомен. Нещо, което са направили сами със собствените си ръце.

Денят продължи с още интересни работилници, а именно:

Работилница по настолни игри, в която екипът на Abordage беше подготвил интересни занимания с настолни игри и всеки можеше да се включи в изработването на такава.

Стела Стоева беше подготвила различни материали и платове, от които се изработваха вази, гривни, прекрояваха се дрехи или се правеха нови, докато в това време Савина Елисеева водеше работилница „Как да си направим чанта от рециклирани дрехи“.

Лукан Червенков, заедно с Origin и Veloboost беше подготвил уроци по основни техники за поправка и поддръжка на колела.

Както подобава за всеки фестивал на открито, на T.R.A.P Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение се състоя дейност, която за пръв път се прави в България – Body Marbling, а инициаторът за това беше Мира Бояджиева, актриса и художник. Това е алтернативна форма на изобразителното изкуство, чрез която ръцете или пръстите се потапят в разтвор от вода и специални бои и крайният резултат са доста интересни рисунки по тях.

Във фестивала се включиха и двете ученички Стела Мутева и Лиа Манчева от 10 клас на НГПИ „Свети Лука“, които подготвиха специална работилница за рисуване върху гипсови фигурки с така наречената техника – dot painting, която става все по-популярна напоследък по света.

В партньорство с фондация Мика беше организиран и уъркшоп по изработка на сапуни и сурови сладки, рисуване с къна, както и приложни изкуства с картони и семена за най-малките участници във фестивала.

И така неусетно измина денят и настана 16:00 часа. Уреченият час, в който първото музикално изпълнение събра всички присъстващи на едно място – Работилницата по Ритъм на Еленко Петров (Ленкиша). Целта на работилницата беше да покаже, че всички носим ритъма в себе си и с малко помощ можем да правим музика заедно. Навсякъде. И от всичко. Участниците имаха възможност да пресъздадат различни мелодии единствено и само чрез ритъм върху кашони, кофи, тенджери, тави и тигани, кенове и капачки от бира. За целта цял ден се изработваха инструменти, които да влязат в употреба по време на работилницата, а тя от своя страна се оказа изключително интересна за зрителите.

На място присъстваше и съвременната версия за правене на музика от любители, носеща името Guitar Hero (система от електронни китари, барабани и екран), която е една страхотна инициатива на Игор Дамянов и Иван Тодоров от сдружение „Gestus”. За съжаление дъждът отново заваля и не позволи повече експерименти с тази техника.

Но тъй като дъждът е толкова типичен за Ирландия и хората, населяващи тази част от света, той не успя успя да уплаши танцьорите от клуб по ирландски танци „Келтски феникс“ и те подариха на публиката едно прекрасно изпълнение, което пък от своя страна явно уплаши дъжда и той си тръгна. За дълго. За да даде началото на една невероятна музикална програма, която започна с Heartz Beat и Dreg Starz, продължи с Leever и участниците от „Голямото междучасие“ – The Lefties, премина през няколкото добре познати български песни, изпълнение в по-алтернативен вариант от група Frappe и достигна своят заветен час, когато на сцената се появиха P.I.F.

Група P.I.F предаде цялата си позитивна енергия в своето изпълнение и с това направи края на T.R.A.P. Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение малко по-труден, защото на всички ни се оставаше за още.

Не на последно място трябва да споменем имената на Стефан Гагов, Кристиян Петков, Илиян Георгиев, Джулия Костова, Деси Николчев, Савина Елисеева, Мартина Елисеева, Мария Йорданова, Мария Пандова, Даяна Димитрова, Вангел Стоянов и Abayomi Dance Studio, Даниела Стоева, Илиян Петров, Владислав Аронов, Ангел Григорчев, Михаил Милчев и Тони от UpGrade U, фондация Мика, сдружение Gestus, Бенита Примо и Nibrai Circus Theatre, както и на всички приятели на фондация Тротоара за това, че подкрепят проекта T.R.A.P.  и за това, че са едни невероятни, харизматични, силни, млади хора, от които България има нужда.

В този паметен за фондация Тротоара ден бяха събрани около 500 лв от дарения и продажба на тениски, чаши и други материали, и с тези средства на 3 и 4 юни беше организирано почистване на физическото място T.R.A.P,  което се намира близо до метро станция Сердика.

Всеки желаещ да се включи с доброволен труд в следващи акции, може да се свърже с фондация Тротоара на имейл: info@trotoara.com, чрез Фейсбук страницата или на 0893 77 40 10.

А това ще е първата голяма крачка към отварянето на врати на T.R.A.P. – Trotoara Room for Angry People! Нека да я извървим заедно.

Ето и снимките от събитието

TRAP Fest Open Air – 24 Май 2017, Маймунарника

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube