fbpx

T.R.A.P. Fest Open Air – Музика, Творчество, Вдъхновение | 24 май 2017 в Маймунарника, Борисовата градина

Фондация “Тротоара” представя и подарява цял ден празник за младежите в София с безплатни работилници, уъркшопи и концерт!
Поканени са всички до 18 г. и всички, които се чувстват на толкова!

На 24 май в Борисовата градина Фондация “Тротоара” представя за първи път напълно безплатен, забавен и вдъхновяващ “T.R.A.P. Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение“. Еднодневният фестивал е част от поредицата събития, запазена марка и организирани от “Тротоара” и е предназначено за младежи до и над 18 годишна възраст. Началният час е 11.00 ч., когато в клуб “Маймунарника” в Борисовата градина на открито ще стартират различни по теми, стил и вдъхновение работилници. Те ще са обособени по зони така, че младите хора с различни интереси да открият по нещо за себе си, да опитат и се докоснат до различни видове изкуства, спорт и игри. Работилниците ще са в областите: хенд-мейд арт, рисуване, музика, актьорско майсторство, танци, литература, настолни игри, екология, велосипеди и други, а за ментори за поканени хора с опит и най-вече с желание да работят именно за младите. Младежите ще имат възможност да се включат в творческите дейности и да участват активно в създаването на нещо, което ще могат да си вземат за спомен. Фестивалът ще завърши с много музика с доброволното участие на млади и чувстващи се такива банди, а началото на концерта е от 18.00 ч. Ще чуем групите P.I.F. & Frappe, The Lefties, Leever, Dreg Starz, Heartz Beat, а вероятно ще се присъединят и още млади банди, който в лицето на Фондация “Тротоара” ще намерят съмишленик и така жадувана възможност за изява пред публика.

Входът за “T.R.A.P. Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение“ на 24 май от 11.00 до 22.30 ч в “Маймунарника” е безплатен за всички!

Събитието се организира от Фондация “Тротоара”, чийто екип споделя своята идея и мисия: “Да вдъхновим младите хора да вярват в себе си, да създават, да изграждат ценности, да се развиват като личности и активни членове на своята общност. Вярваме, че младите трябва да бъдат насърчавани да развиват своите умения и таланти, а също активно да откриват нови, като участват в различни програми, проекти и обществени инициативи в областта на музиката, изкуството, литературата, образованието и екологията.”

Фондация “Тротоара” си поставя и амбициозната задача в София “да отвори врати” едно различно, ново и напълно безплатно пространство за младите, наречено T.R.A.P.. Това е физическо място, където общуването, вдъхновението и творчеството в различни области ще се случват с пълни сили. Място, където ще могат да се провеждат репетиции, срещи, кръжоци, работилници и други дейности напълно безплатно.

Организаторите и всички участници в събитието на 24 май ще са там на абсолютно доброволни начала. На място ще има поставена кутия за дарения за мястото T.R.A.P. и ще се предлагат тениски, средствата от които също ще са за ремонт на мястото.

Неговата локация вече е известна, а ТУК можете да видите и как изглежда то преди да стартира ремонта. Част от необходимата сума вече е събрана, а при желание, всеки може да се включи с дарение. Даренията могат да са в продукти (строителни фирми и други), т.е. не непременно в пари.

Амбицията на “Тротоара” е мястото да е готово и активно в края на м.октомври 2017 г. и ни напомнят, че “всеки който подкрепя младите – инвестира в бъдещето”.

За всички активности и проекти на “Тротоара” можете да следите във Facebook – ТУК.

Страницата на фондацията е: www.trotoara.com

Програма – работилници на тема:

 
Музика и Ритъм – участниците ще имат възможност да опитат да свирят на различни музикални инструменти, да открият ритъма в себе си, да опитат интерактивни игри, свързани със създаване на музика.
 
Актьорско майсторство – ще се запознаят с основни техники в актьорското майсторство и ще се докоснат до театралното изкуство.
 
Боди Марблинг – е най-новият фестивален тренд. Всеки желаещ ще се сдобие с еднодневна татуировка, направена от бои на водна основа, чрез алтернативен метод в рисуването.
 
Направи си настолна игра – всеки ще има възможност да се запознае с настолните игри и да нарисува и създаде своя собствена.
 
Литература и стори борд – участниците ще работят по кратък сценарий, адаптация на известни български творби и ще превърнат всяко произведения в кратък сториборд.
 
Рисуване с къна – ще се докоснат до това изкуство.
 
Велоработилница – младежите ще получат основни знания и практика за това как се настройва велосипед.
 
Ирландски танци – уъркшоп по ирландски танци.
 
Как се пее караоке – ще си говорим за основните техники при пеенето на караоке, както и как се използва микрофон.
 
Астрономия – на място в “Маймунарника” ще има поставен телескоп и гостите ще имат възможност да видят небесните тела в детайли.
 
Изработка на хенд-мейд неща – гривни, чанти, кукли, обици, украшения, дрехи, кецове, магнити, които всеки ще може да направи и сам от отпадъчни и други материали.

Програма – концерт:

18:00 – 18:20 – Heartz Beat
18:35 – 19:10 – Leever
19:25 – 20:10 – Dreg Starz
20:25 – 21:20 – The Lefties
21:35 – 22:30 – P.I.F.

На място ще има и томбола с поощрителни награди, а следващото интересно събитие-проект на “Тротоара” ще е организиране на Фотографски конкурс за младежи до 18 годишна възраст (от 10 май до 9 юли 2017 г.) и Фото изложба с най-добрите фотографии.

А събитието във Фейсбук може да посетите тук: https://www.facebook.com/events/422998621392317/

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2021 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube