fbpx

Тротоара – творчество, вдъхновение, споделяне, общуване и труд

“Младите хора не са бъдещето. Те са настоящето.” Това е мотото на хората от фондация Тротоара. Създателят – Деян Янков е номиниран за наградата “Будител на годината“. А защо ли? Защото от създаването на фондацията той се е заел с каузата да помага на младите хора в България, които по някаква причина срещат трудности при общуването в училище или в семейната среда или пък с концентрацията при учене, да се занимават с градивни дейности като музика, гейминг, актъорско майсторство и какво ли още не и то абсолютно безплатно!

TRAP (Trotoara Room for Angry People) – мястото за вдъхновение и творчество е реконструирана сграда, където “за всеки има по нещо”, казва Ева Николова, която се занимава с доброволците от Тротоара.

Тази година, въпреки по-особената обстановка, все пак са реализирани близо 50 събития, част от които са четири части на TRAP фестивала на открито. Другото, с което се гордеят от фондацията, е професионалното звукозаписно студио, което “като конструкция на помещението, в момента е най-доброто, което може да се намери в София”, казва още Деян Янков.

Работилницата, която съвсем скоро е снабдена със собственоръчно изработени тезгяхи пък е за по-стъчните тийнейджъри. “Идеята е да създаваме най-различни неща. Например вече имаме шест аркадни игри, пръзнати из цяла София – домашно направени.”, казва Марк Левчев, който се занимава с музика и е друго основно действащо лице в Тротоара.

“България е перфектната среда за най-хубавите и готини инициативи. Просто трябва да се поогледаме и да видим колко безкрайни възможности имаме, за да правим всички тези неща.” – твърди Деян Янков – създателят на Тротоата.

За бъдещите проекти и за инициативите, които текат в момента във фонацията, чуйте в звуковия файл.

Източник: Радио “София”

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube