fbpx

Leever – повратния момент дойде в ранното тийнейджърство

Т: Представете групата. Откога свирите заедно, как се събрахте, какво трябва да знаем за вашата музика?

Георги: Групата Leever се състои от 5-ма члена – Петър (вокали), Благовест (китара), Божидар (ударни), Павел (бас китара) и аз – Георги (китара). Свирим заедно от февруари 2015-та година, когато след 2-годишни уговорки и “Хайде, ще го видим като дойде!” между мен и Петър, най-накрая успяхме да осъществим желанието си за съвместен музикален проект. Нашата музика е премерена “смес” от стиловете, които са присърце на всеки от нас – алтърнатив, блус, фънк, груув и за да не изпадам в подробности ще кажа – и други.

Петър: Изпълняваме основно авторска музика на английски език. До момента имаме три официално издадени песни – High (Top of the Mountain), Wild Horses (към която заснехме и клип) и наскоро издадената (A)way.

Т: Една от целите на фондация “Тротоара” е да насърчава развиването на таланта в младите хора. В тази връзка, кога започнахте да свирите, какво ви провокира и имаше ли хора, които да ви помагат в първите ви стъпки в тази сфера?

Г: Аз започнах да свиря на около 15-годишна възраст, провокиран чисто и просто от любов към музиката и интерес към самите музикални инструменти. Списъкът с хора, на които съм благодарен за първите стъпки в сферата е дълъг!

П: Аз пък пея още от детската градина. Тогава обаче като че ли не съм се занимавал с музика дотолкова осъзнато, че да знам какво и как искам да правя, а по-скоро по настояване на родителите си, за да развивам тази даденост. Повратния момент дойде в ранното тийнейджърство, когато музикалните ми предпочитания вече бяха започнали да се избистрят. В осми клас, заедно с трима съученици сформирахме група. Уви, така и не стигнахме до концерт, тъй като човека, който ни наставляваше и при когото репетирахме, замина за София. Опитите за продължаване на дейността не сполучиха и бандата се разпадна. Но това все пак си беше едно начало, оттогава насам не съм оставал без група.

Т: T.R.A.P. Fest Open Air ще се проведе на една от най-специалните дати в календара на българина – 24 май, деня на българската просвета и култура. С какво свързвате тази дата?

Г: С Деня на българската просвета и култура.

П: След 12 години училищни тържества мелодията на “Върви народе възродени” и лицата на “чичковците от портрета, които написаха азбуката” са запечатани трайно в съзнанието ми. Иначе сериозно казано, факта, че делото на Кирил и Методий е било чествано още по времето на османското владичество, и че всички режими, партии и идеологии, преминали през българката политическа сцена, не са успели да омаловажат този празник, говори за афинитет и уважение на народа към образованието и културата. Това оставя лъч надежда, че не сме се превърнали напълно в неграмотни коне с капаци.

Т: Освен вас към музикалната част на фестивала ще се присъединят още четири групи –  P.I.F., The Lefties, Dreg Starz и Heartz Beat. Какви са очакванията ви за общата ви изява?

П: Фестивалните изяви винаги имат по-особен заряд. На такива събития можеш наведнъж да чуеш любима група, да опознаеш по-добре познато име и да откриеш съвсем нови за теб артисти. P.I.F. е една от групите, които смело мога да кажа, че има принос за формирането на музикалния ми вкус. The Lefties са ми известни от преди участието им в “Голямото Рок Междучасие”, а Dreg Starz съм слушал още по времето на предшестващата ги Alley Sin, така че ще ми е интересно да чуя и видя как са се развили двете банди. Не съм имал възможността да чуя Heartz Beat, но по всяка вероятност няма да ровя из YouTube в търсене на техни записи и ще се оставя да бъда изненадан на 24-ти.

Г: Очаквам да се получи изява на добро ниво, като се надявам, че ще съм приятно изненадан от посещаемостта на събитието.

Т: А какво да очакваме от вас на 24-ти?

Г: Ще представим някои от последните си песни, както и някои от вече записаните, в кратък, но стегнат сет. Но като цяло можете да очаквате всичко 😀

Т: Какво пожелавате на себе си и на своите слушатели занапред?

Г: Пожелавам повече спокойствие и време за оценяване на музиката.

П: На нас време и вдъхновение, на публиката – повече поводи да се срещаме. Благодарим на всички, които ни подкрепят. Очакваме ви на T.R.A.P. Fest на 24 май в “Маймунарника”.

За проекта T.R.A.P. може да научите повече тук или от следващото видео:

Фотограф: Павел Дюлгерски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube