fbpx

Група Khanъ – Българо-пазителите на новото време

Когато избереш движението пред застоя. Когато избереш да бъдеш, пред това да съществуваш.

Представяме ви една млада Българска група. С Българското име Khanъ. Хора, които се опитват да излязат от рамките, будни и целеустремени. С едно от най-важните послания към младите хора в днешно време:

Събудете се!

Този кратък филм, история, път, проследява част от летните им концерти, които запалиха всички млади сърца със своята музика и душа, стигнаха до планините, морето и равнината, и се върнаха обратно в сърцето на София. Това е група Khanъ, софийската “фолккор” чета, както сами се наричат. Много от вас са чували за тях, а тези които не са, днес имат тази възможност.

Като всеки път и техният не е лесен. Те са сформирани през далечната 2009 година, като съставът им е претърпял много промени. Това, което не се е променило обаче, е музиката, и най-вече духът, който стои зад тях.

Актуалният състав от юнаци се събира на по-късен етап от развитието на групата, но те са хората които успяват да я издигнат, които създадоха и представиха своя първи дългосвирещ албум „Знамение” като продължение на първото им EP „Правда”, като след това групата се превърна в символ на българското сред младежта, и станаха техните „българо-пазители на новото време”. Те са олицетворение на младите хора, младия дух, неспирната работа и любовта с която правят всяко едно нещо. Превърнаха се във вдъхновение, разпространиха своята ЖАР.

Показваме идеите, вдъхновението и посланието им, защото заслужават да бъдат чути и да продължат да ги разпространяват сред всички нас, които имаме нужда да се изправим и повярваме в това, което сме.

Защото те не пеят сложни текстове, а песни свързани с бита, ежедневието, проблемите, всички тези неща, които изпитваме и преминаваме всеки ден. Защото те пеят за земята, за нашата родина, за любовта, за вярата без която не може да живееш, пеят за теб и за мен. Пеят за това, че ако си повярваш силно и знаеш какъв е твоят път, няма кой да те спре – имаш само една посока. Така както те показаха своята и тръгнаха единствено нагоре по следите на чувствата и емоциите си. Защото небето е лимита тук, но след него идва друг, и следващ.

Следвайте емоциите си, бъдете смели и откровени към себе си. Споделете си какви искате да бъдете и ще го направите, защото всичко което си представяте, може да бъде реалност. Защото не е важно само да останеш тук, а важно е и да се бориш за своята кауза, да не изоставаш, да вървиш напред и да се развиваш.

Група Khanъ са:
Марто – вокалъ
Жо – вокалъ
Симо – китари
Митко – китари
Иво – барабани
Явор – басъ
Здравко – тамбура
Камен – гайда

Повече информация за група Khanъ можете да намерите тук:

https://www.facebook.com/khanfolkcore/

https://www.youtube.com/user/Khanfolkcore

https://khanfolkcore.bandcamp.com/

Автор: Ива Викторова

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube