fbpx

TRAP of Legends 2020 – обзор

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФИНАЛА

Дата: 10 април 2020

Начало: 13:00

Място: Elieff Center for Education and Culture, Sofia

Гледайте на живо: Facebook, Twitch

TRAP of Legends – GRANDE FINALE

Обещахме големия финал да се играе на живо, затова чакахме първата безопасносна възможност, за да създадем едно незабравимо преживяване и официално награждаване на победителите без да застрашаваме здравето на участниците!

ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ НА ТУРНИРА - TRAP of Legends, ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ГРАД СОФИЯ НА 10 АПРИЛ 2021 БЕЗ ПУБЛИКА!

TRAP of Legends – най-мащабния гейминг турнир в България, организиран от младежи за ученици.

За трета поредна година Тротоара организира мащабния гейминг турнир TRAP of Legends. 

Събитието се организира изцяло от екип от младежи на средна възраст 17-20 години, под менторството на една вдъхновяваща дама от екипа на Тротоара – Стефка Стефанова, която координира турнира от самото му начало.

Над 300 деца от 20 града се записаха за участие! От 50 отбора бяха селектирани 30, които мерят сили в няколко етапа през годината. Задължително условие е учениците да имат минимален успех за изминалата учебна година 4.00!

НАГРАДИ 

Наградният фонд е на обща стойност 3 000 лева. Генерален спонсор на събитието е Ardes.bg – една от най-големите специализирани фирми в България предлагащи компютърна, офис техника и сервиз за тях. Благодарим ви!

Страхотните Ardes.bg подсигуриха и специални награди за младежите, които се включваха най-активно в организацията на турнира!

a21c3062988e169dfb921966f0846014f820bb50
razer-basilisk-essential-6-400-dpi-optical-sensor-228601

Първо място

Парична награда на стойност 750 лв.

 5 броя геймърски клавиатури – Razer Ornata V2

Второ място

Парична награда на стойност 500 лв.

5 броя геймърски слушалки – Razer Kraken 2019

Трето място

Парична награда на стойност 250 лв.

5 броя геймърски мишки – Razer Basilisk Essential

Медиен партньор на събитието – eSports Bulgaria.

Страницата, в която ще може да намерите всичко, случващо се в света на eSports. Новини, коментари и интервюта с най-добрите геймъри.

КАК ПРОТЕЧЕ ТУРНИРЪТ

Турнирът се организира в две фази – групова и елиминационна. Започна с груповата фаза, която се формира с 6 групи, като всяка група имаше по 5 отбора. Всеки отбор има шанс да застане срещу всеки веднъж в неговата група като се играе best of 3. Първите два отбора от всяка група продължават към втората фаза на турнира – елиминационната, в нея  всеки мач се развиваше best of 1 до semi final и grand final. Битката за трето място се игра best of 3, а Grand final-а ще се разиграе best of 5. Освен това имахме и специфични правила за участниците – всички трябва да са ученици и да имат успех за предишната учебна година над 4.00. Пълните правила може да видите тук.

Всеки един от мачовете се излъчваше на живо. Над 100 часа стриймове и над 50 зрителя на всеки стрийм във FB и Twitch, като цялата подготовка и самото стриймване беше направено от компютърната зала на TRAP и от доброволците, които организираха и турнира. Всички записи от стриймовете могат да бъдат намерени в официалната страница на Тротоара във FB.

Компютърната зала в TRAP съществува благодарение на нашите страхотни партньори – HP.

С портфолио в сферата на печата, компютърния хардуер и софтуер, услугите и IT инфраструктурата, HP е една от най-големите IT компании в света.

ГРУПОВА ФАЗА

ЕЛИМИНАЦИИ

ОРГАНИЗАЦИОНЕН ЕКИП

Организаторите на турнира са младежи, които са чести посетители на TRAP, съпроводени през цялото време от прекрасния ментор Стефка Стефанова, която по професия е HR и обича да играе игри от дете, а самата идея е инициирана именно от младите посетители на TRAP. Организационният екип включва:

Дариел Валентинов (18 години) или както ние го наричаме – Нуба, който се занимаваше с воденето на тунира, коментирането на мачовете, комуникацията с играчите по време на селектирането на отборите и много други.

Марк Левчев (19 години), който се занимаваше с целия технически сет-ъп на стриймовете и помагаше с изготвянето на графика, комуникацията с играчите.

78400829_1249698091896369_5118765379404955648_o

Георги Валериев (18 години) се занимаваше с ко-стрийминг и коментиране на мачовете. Основната му роля беше при подготовката на брекети, отбори, фази и двубои в battlefy.

Алдин Мирословoв (18 години) или по-познат като “Андроида” оказа помощ при подготовката на залата на турнира, както и при първоначалните стриймове, беше втори коментатор и поддържаше доброто настроение в екипа.

Никола Христов (18 години) помагаше с комуникацията с всеки един играч, беше главен админ в Twitch и Discord и разрешаваше сложните казуси, които се появяваха по време на турнира.

Като доброволци също се включиха Стилиян Абрашев (19 години), Давид Койчев (18 години).

От малък харесвам тази игра и винаги съм искал да направя нещо за другите – турнир. Харесва ми атмосферата в TRAP. Тук младежите са подкрепени в тяхното собствено поле, в това, което на тях им харесва. На мен ми беше предоставена такава възможности и се възползвах.

Организацията на турнира ме научи как да водя стриймове, как да създавам и поддържам заинтересована аудиторията, научих се как да работя в екип. Научих много нови неща в самата игра. Определено целият този опит ми беше полезен.

Бих искал да се обърна към хората, които навлизат сега в играта – според мен колкото и да си слаб – винаги трябва да опиташ. Ако си нов играч и искаш да се развиваш в играта, трябва да се включваш в турнири. Мисля, че нашият турнир е добра възможност да се опиташ да играеш с хора на твоето ниво и в същото време да играете петима и печелите като един.”

Нуба за TRAP of Legends

СТЕФКА СТЕФАНОВА

Още позната като “Sapiorka-та”.

Оставяме гейминга на страна, Стефка носеше също така тежката задача да менторира целия екип от тийнейджъри. Благодарим ти, Стефи, ти си герой!

Стефка взе участие в два от гейминг стриймовете на Китодар Тодоров преди и по време на турнира. Стриймът от 23.06 може да гледате тук, а този от 24.08 тук.

“Геймингът не е просто игра, някакво пристрастяване или поредния наркотик. Това е нещо, което развива адски много умения – стратегическото мислене, внимание към детайла, бърза реакция в напрегнати ситуации, умения за координация на хората, разбиране на човека каква роля е в екипа. Геймингът не е просто да влезеш да поцъкаш и да разтовариш или просто да поиграеш, той е един вид симулатор, който развива уменията, които са напълно приложими в реалния свят и в работната среда.

Относно младежите – Нуба за 4 месеца от човек, на когото не може да се разчита, се превърна в главно действащо лице. Стана основен отговорник: комуникираше и звънеше на хората и ги прослушваше във фазата, в която проверявахме всеки преди да започне турнирът. При него изключително много се развиха умения за координация и отговорно отношение. Стриймовете му в сравнение с миналата година са на съвсем различно ниво – подготвя сценарии, започна да усеща кога трябва да акцентира на даден момент от играта, как да се държи. Той в началото беше изключително хейтващ, докато не премина онзи момент, в който разбра, че ролята на коментатор не е да хейти, а макар и в неприятна ситуация за единия отбор да подкрепя и да намира и хубавите страни, което е доста драстично израстване. Първоначално не слушаше какво му казвам. Старая се не просто да казвам, а да обяснявам защо се прави, като в последствие започна да слуша и се опитваше наистина да направи стрийма да изглежда добре, да има интерес от хората.

Всички придобиха умения, които ще са им необходими в бъдеще при работа, а и като цяло в живота.”

Стефка за TRAP of Legends

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube