fbpx

Доброволчеството е основна ценност в НЧ “Тротоара” 2020

Фондация “Тротоара” е независима организация, учредена в обществена полза, която е насочена изцяло към младите хора. Мисията на фондацията и създаденото по-късно читалище със същото име е да вдъхновява младите хора да вярват в себе си, да творят, да създават собствени ценности и цели в живота, да се израстват като личности и да бъдат активна стойностна част от обществото.

Един от тези вдъхновени младежи е Мия Василева от 10В клас на НПМГ. Тя е целенасочена и следва своя план, който сама е създала за бъдещето си.

Чух за T.R.A.P. Тротоара от съученици и разбрах, че те организират някакви концерти за рок и метъл музика, която аз много не слушам и затова не проявих голям интерес първоначално. Обаче се заинтересувах много повече, когато Деян дойде в час на класа и разказа повече за “Тротоара”, спомня си как се е включила в организацията Мия. Това, което я привлякло най-много била възможността за стаж и упражняването на разнообразни дейности.

Една от основните дейности, с които се занимава “Тротоара” е доброволчеството.

Доброволчеството просто е един израз на енергия, която искаш да споделиш с другите хора. Да се свържеш с тях, да направите нещо готино заедно. Цялата тази концепция, която ние в нашето читалище се опитваме да развием, да създаваме общност, общество, хората да се свързват, да са приятели, да правят неща заедно един за друг и то доброволчеството си е там. Няма как без него. То е основна ценност“, споделя Деян Янков – основател на “Тротоара” и казва, че от миналата година води доброволчески клуб в НПМГ и е запознал учениците с историята на идеята човек да се труди без да очаква заплащане за труда си.

Следващото нещо, което участниците в “Тротоара” ще подарят на хората в София е TRAP феста, който започва на 24 юни на лятната естрада в Борисовата градина.

Повече за Тротоара и за доброволчеството чуйте в звуковия файл.

Източник: БНР

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube