fbpx

Ева Николова от “Тротоара”: Сблъсъкът на характерите предизвиква сблъсъка на идеи

Деян Янков – музикален фен и китарист, пълен с енергия, творчество и вдъхновение основава фондацията „Тротоара“. Проектът е посветен на младитете хора в България. Идеята на Деян за организация, която развива творческите умения на младежи се заражда още през 2011 година. Той се вдъхновява от “Рок академия – Дупница” – инициатива, използваща музиката като инструмент за социално приобщаване на ученици. Две години по-късно Деян основава фондация “Тротоара”. Заедно с Деян във фондацията работи и Ева Николова, младо и талантливо момиче, решерно да подкрепя талантите в страната ни.

„Философията ни е да слушаме децата и да ги подкрепяме. Имаме младежки център. Предстои и откриване на работилница за рециклиране на компютри. Предстои и изграждането на танцова зала, зала за театър и т.н. Ние в никакъв случай не сме само творци. Идеята е да творим. Това не е задължително обвързано с изкуство. Всеки има различни интереси. Има понякога напрежение между нас, но това напрежение изгражда страшно много. Сблъсъкът на характерите предизвиква сблъсъка на идеи и съответно създаването на идеите. Опитваме се максимално да работим с училища.“, сподели в ефира на Радио Благоевград Ева Николова.

Освен да участват в различни каузи младежите от „Тротоара“ създават събития. Такъв е най-големият гейминг турнир за ученици в България.

„Впечатляващото е, че се организира от тези тийнейджъри, които идват в центъра. В настоящата епидемиологична обстановка много по-трудно се срещат тези тийнейджъри и това седене вкъщи предизвиква не много положителни неща, та геймингът е едно прекрасно поле те да се съберат, да целят нещо заедно, да комуникират, да са част от отбор“, каза още Ева Николова.

Гейминг турнирът обаче не е единственото събитие, което създадената от Деян фондация организира. Тя реализира десетки събития за ученици и подрастващи – концерти, работилници, спортни занимания и музикални семинари.

Цялото интервю със Ева Николова чуйте в звуковия файл =>

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube