fbpx

Главната сцена на TRAP fest 2018 – D2, Жлъч, Гена, Григовор, Trasher и много други

В последния от поредицата ни репортажи за TRAP fest 2018 искаме да ви разкажем, какво се случи на едно от най-важните места на фестивала – а именно главната сцена.

И през двата дни от ранните часове на деня до самия му край оттам преминаха всевъзможни изпълнители, вдъхновители, артисти и хора, които оставиха нещо след себе си у всички нас.

А ако въпреки желанието си, не сте успели да се включите във всичките дейности там – нямате друг избор освен да повярвате на тази статия и твърдението ми, че черешката на тортата беше главната сцена! Въпреки различните характери, които носеха стотиците ни посетители, главната сцена успяваше да ги събере около една обща цел – а именно вдъхновението!

ДЕН 1

YouTuber’s!

Програмата беше открита с една интересна дискусия на тема YouTube и член 13, от Yotover, Rumbata, Коби (WarkulakaBg), Villy Fullbaster и Искрен. За незапознатите с Член 13 и новите правила и регламенти в YouTube, може да прочетете в тази статия:

https://www.youtube.com/saveyourinternet

Също така ви приканваме да се абонирате за каналите на нашите YouTuber-и!

Stand-up comedy и театър

Програмата продължи със stand-up comedy и Александър Маринков от Магикомичното Шоу на Юрий и Алекс. В продължение на 45 мин хуморът беше на ниво, а столчетата наредени пред самата сцена бяха запълнени до краен предел.

В събота също така на сцената излезе театралната група “Таласъмчета” от 5 клас на 17-то СУ “Дамян Груев”. Учениците представиха постановката “Оловният войник” и ни заредиха с много емоции.

K-TRAP

В продължение на партитата, които Тротоара и трападжиите организираха през цялата година в клуб Mixtape, K-POP феновете намериха своето място в пълни два часа. Освен времето за свободни танци, което събра доста фенове, в програмата се включиха и групите ReWow, NOX, Wings, Meow и Moonlight.

Следва кратка почивка. По едно време дойде моментът за главната програма.

Откриването направиха нашите приятели от I CAN TOO, които споделиха тяхната кауза и разказаха за работата им с младежи със специални нужди.

Ние всички на Тротоара подкрепяме с 2 ръце това, което I CAN TOO прави за децата вече повече от 10 години. Подкрепете ги и вие!

И така се пренесохме в концертната част!

Отново както и миналата година, програмата започна с невероятно изпълнение от Антон Хасан с юнисайкъл (още юнисайкъл имаше и втория ден) и жонглиране с кегли. Погледът на всички прикова и въртенето му в пълна тъмнина на LED пой.

И дойде време за музика!

Руми от СМГ за втора година спечели сърцата ни, като подготви сцената за вече известните изпълнители от Монте Мюзик – Рафаел, Искрата и Деница Караславова. Професионалистите показаха, че с музика човек може да се развива и спечелиха доста нови фенове.

За съжаление поради технически причини Спални места не успяха да се включат в рок частта от фестивала, но за сметка на това 58 degrees и Загубена дестинация успешно подгряха феновете за гвоздея на първата вечер – Д2!

Страхотни, невероятни, позитивни – такива ще запомним Д2 от изпълнението им на ТРАП фест 2018 – и един прекрасен вдъхновен завършек на първия ден на главната сцена.

ДЕН 2

Късометражно кино

Гейминг, танци, музика, рециклиране на стари компютри, роботика, настолни игри … И понеже ни се сториха малко – защо да не добавим и късометражното кино в нещата, които представихме на посетителите!

Кинематограф.бг (разгледайте сайта им – определено си заслужава!) бяха подбрали наистина страхотни и интересни филми, като едновременно с това разказаха за процеса на създаването им, и накараха много от присъствалите младежи да се вдъхновят и да се замислят – ами не мога ли и аз да направя късометражен филм? А някои от тях просто останаха без дъх!

Време за наука

Разбира се, с главни организатор от СМГ и НПМГ, нямаше как да останем и без истинска научна част – представена от Наско Стаменов – Наката – химик от екипа на Корпус за бързо гърмене. Със зрелищни експерименти Наката ни показа забавната страна на химията и завладя интереса на учениците.

TRAP, RAP & DUBSTEP

След бурни аплодисменти за Наката, сцената отново беше предадена във вещите ръце на Стефан, Шуки и Матю – най-добрите dubstep DJ-и, които може да намерите в страната!

Специално подготвено мултимедийно шоу и 2 часа от най-якия дъбстеп – след страхотните партита в Mixtape, (които няма как да сте пропуснали) енергията беше отново на ниво!

Sofia Unicycle Club

Като нещо различно и нестандартно, малко преди да започне големия концерт, още един невероятно вдъхновен участник в нашето приключение – Галина от Софийския клуб по юнисайкъл направи демонстрация и работилница за всички, на които им е интересно да се качат на едно колело!

Гранде финале

От 18.30ч започна завършващата концертна и финална част. Откриването беше избухващо с народни танци от Децата на Стефанова (НПМГ) и клуб за Ирландски танци Келтски феникс. Рая Пенчева, Славяна и Зари и Боби продължиха с прекрасните си гласове да впечатляват публиката, като изпълниха по една песен.

Програмата продължи с танци! BANG BANG & BANGERS, VS Dance и SoulmateZ показаха танцувални умения с хип-хоп хореография, подготвяйки ни за големия финал.

Време за Хип-хоп и Рап!

Невероятни MD Beddah и Gerata откриха финалната част. След тях в последния момент на сцената се качи любимият на всички Secta, който изстреля в небесата с настроение и музика цялата публика (която вече беше доста голяма). И з афинал – зашеметяващите и в пълен състав Жлъч, Гена, Григовор и Trasher, които отново както и на TRAP fest 2017 взривиха младежта и всички присъстващи.

И все пак – нашата главна сцена не беше толкова специална само заради изявите на любимите ни изпълнители, а заради енергията на целия ни екип от млади организатори, който допринесе за емоциите под прожекторите.

TRAP fest 2018 – едно истинско приключение!

Не, главната сцена не беше просто събития. Главната сцена беше енергия, труден за спазване график, нерви, но и най-силните усмивки. Дори професионалистите от Про-техника, които се погрижиха всичко да е на супер високо ниво, оставиха добри коментари за нашите организатор там – Ива, Мария и Ивет. И да не забравим най-якия водещ – Матю!

“Всичко, което погледнеш, може да стане приказка, а всичко, до което се докоснеш – да се превърне в история.”

А когато го правим заедно, думите са слаби! Всички бяхте великолепни, страхотни, невероятни и вдъхновени! Любов, отдаденост, стотици сърца тупкащи заедно, превърнали последните три дни в едно приключение, което никога няма да бъде забравено! До нови срещи приятели!

Насладете се на кратката галерия, а догодина бъдете сигурни, че ще се докоснете до тази наша магия отново и в още по-големи мащаби!

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube