fbpx

T.R.A.P. Fest Club Edition – Earth Hour 2017 | Първото събитие за годината от TRAP Fest – репортаж

Скъпи приятели,

Щастливи сме да обявим, че измина една събота, пълна с хубави емоции, хубава музика и хубави хора, с които заедно отбелязахме Часът на земята на първото издание на TRAP Fest Club Edition – Earth Hour 2017 на 25.03.2017 в столичния клуб Mixtape 5.

Събитието стартира с участието на Overhook, които като една любопитна метал група създадоха неповторима енергия на сцената и загряха публиката, а веднага след тях на сцената се качиха Paracosm, навлизащи отскоро в алтернативния рок, които звучат смело, нахакано и стилът им определено не е за подценяване.

След тяхното участие дойде време да си поговорим за климатичните промени, глобалното затопляне и влиянието им върху планетата, а точно в 20:30 загасихме осветлението в знак на съпричастност заедно с милиони хора, хиляди публични сгради и културни паметници, от всяка точка на земното кълбо.

Изгледахме заедно едно видео, специално създадено от фондация Тротоара за случая, хвърляйки светлина върху човешката дейност и глобалното затопляне. Имахме време да помислим с какво можем да се включим, всеки един от нас, като отделна личност, в запазването на нашият дом – Земята, как да променим навиците си, за да не хабим излишни ресурси и да пестим енергия.

Първа част от TRAP Fest Club Edition – Earth Hour 2017 завърши с една нова, но бързо набираща популярност група, след като заеха второто място на „Голямото междучасие“ – The Lefties. Те вложиха цялата си енергия и с това затвърдиха положителното впечатление и очакванията на публиката.

Втората част от концерта премина с изпълненията на JAM, PARAPLANNER и NU/ANCE.
JAM стартираха втората част от събитието с кавъри на блус, джаз и рокендрол парчета, оставяйки едно сладко усещане за интернационалност. След тях на сцената се качиха PARAPLANNER, които раздвижиха публиката със своето специфично звучене, нежност и стил. NU/ANCE държаха публиката будна до средата на нощта, завършвайки събитието по достоен начин.

Водеща на TRAP Fest Club Edition – Earth Hour 2017 беше Елиза Токева – млада, но изключително способна актриса, която с много елегантност представи отделните аспекти от събитието.

В TRAP Fest Club Edition – Earth Hour 2017 взеха участие повече от 200 души, от които около 50 бяха младежи до 18-годишна възраст, ученици от 97-мо основно училище.
Беше излъчвано онлайн и гледано едновременно от още по-голям брой хора. Целта ни бе да запознаем младежите, както и всички присъстващи с проблемите с опазването на околната среда, да ги вдъхновим да я пазят и да се грижат за нея като вземат участие в тази глобална инициатива – Часът на земята 2017.

Събитието е първо от серия предстоящи такива, които ще бъдат обединени под шапката на TRAP Fest, които ще включват различни дейности, свързани с култура, музика, изкуства и екология.

Фондация Тротоара иска да благодари изключително на Black Nebula Events, Жо Василев и Иво Масларов за организацията, както и на останалите ни партньори – Amps on air, Berlin Music Box, BulFoto, Metal Hangar 18, Club Mixtape 5, Фестивала в Мъглиж, CastFolio, MAD Stream Team, Фондация “Стъпка за България”, Радио “Реакция”.

Благодарим също на групите, които се включиха в събитието и всички приятели на фондацията и хора, които споделиха с нас отбелязването и разпространението на една прекрасна инициатива – Часът на земята 2017.

Благодарим на Metal Hangar 18 за снимките от събитието:

TRAP Fest Club Edition – Earth Hour 2017, 25.03.2017, Mixtape 5

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube