fbpx

Epic Girls през очите на Epic Girl Wanna be

„Каква искам да стана като порасна?“

От малко момиченце това е един от въпросите, които най-много ме вълнуват.

Натоварена с отговорната задача, аз – Боби, съм се настанила в едно кафене с чаша студен чай матча, за да ви разкажа какво научих. Нямам търпение!

Отговорът на този въпрос търпеше промяна всяка седмица. С напредване на времето и навлизането в пубертета визуализирането на бъдещето за мен и моите приятелки започна да поражда и притеснения. Вече придобили умения в интересните за нас сфери и изградили по-ясна представа за това какви искаме да станем, пред нас стоят купища въпроси, на които няма как да знаем предварително отговора.

Ще успеем ли да пробием там където искаме?

Ще имаме ли време да си създадем перфектното семейство, да си купим мечтания дом, да посетим местата, които искаме?

Къде ще срещнем трудности и как да се справим с тях без да падаме духом?

Ще бъдем ли приети в „света на големите“ и как да се държим там?

Истината е, че на нас, момичетата доброволци от НЧ „Тротоара 2020“ тепърва ни предстои да разберем всичко това! Но ние имахме късмета да получим ценни насоки от вече утвърдили се дами в сферата на човешки ресурси и финанси. И по- точно – имахме честта да участваме в 3 дискусии, организирани от Народно читалище “Тротоара 2020” и HP Inc. на тема Girl Empowerment и какво трябва да знаем при навлизането в „мъжкия бизнес свят“.

Първа среща с Хриси

След двумесечна подготовка от страна на дамите, Ева и Габи, пред екраните на лаптопите си застанахме 10 развълнувани момичета, за да говорим с Хриси, която сподели с нас кои са стъпките по пътя към успеха, как да балансираме личния си живот и кариерата и как да бъдем харизматични и истински и на живо и в интернет пространството. Именно от нея научих какво е да имаш личен бранд. За тези, които не са чували понятието до сега, това е да си създадеш имидж в социалните платформи и да показваш това, което искаш да видят хората от теб и да те свързват с него. Едно от момичетата например обожава да чете книги и в тази връзка започна да качва ревюта на книги в Instagram на стори. Ако се интересувате от музика, качвайте какво слушайте, ако готвите, споделяйте рецептите! Не се срамувайте да правите това, което обичате и смело го споделяйте с хората. Най – важното е да сме откровени и неподправени! Както каза Хриси: „ Да си харизматичен значи мислите, действията ни и това, което казваме да са в хармония.“

Хриси сподели и една от нейните тайни за това как да съчетаваме личното щастие с успешна кариера и тя е… self care! Според нея когато отделяме по 1 час на ден за нас самите, ставаме много по-продуктивни във всяка една сфера. 

Screenshot_1

„Ако мечтата ми е да изкача Мусала, но приоритет ми е да се грижа за себе си, бих могла да изкача Еверест!“ – твърди тя.

Друго, което научихме от нея бе за силата на закона на привличане и визуализацията. Тя ни обясни, че когато визуализираме мечтите си, вярваме в тях и се държим сякаш вече сме ги постигнали, много скоро те наистина ще станат реалност. Именно затова след срещата всички момичета бързахме да си направим Mood Board – колаж със снимки на мечтите ни.

Втора среща с Гери

Във втората среща Гергана Рабаджиева, финансов специалист в HP Inc, ни разказа за лидерството в неговите разновидности и ни даде съвети как самите ние един ден да бъдем лидери.

На въпроса „Какво е лидерство?“ Гери отговаря – „Това е способността да обединяваме хората.“

Тя вярва, че един добър лидер трябва да притежава самочувствие и самоосъзнатост, да е извървял своя трънлив път и да може да обучава екипа чрез опита от собствените си грешки. Липсата на водач в професионален план според нея води до липса на мотивация и организация от страна на екипа.

Нейното послание към нас, момичетата, бе – „ Не се съобразявайте с чуждите представи за перспективност!“

Трета среща с Бранимира

В последната, но не по важност, среща Бранимира Нешовска ни разказа за тънкостите, които трябва да усвоим при навлизането в „мъжкия бизнес свят“. 

От нейната лекция най – трайно се запечата в съзнанието ми думите й:

„Жената винаги трябва да запази женското в себе си, независимо в какъв свят влиза.“

Нейните съвети бяха насочени към правилното подбиране на околна среда, която да ни поощрява да се развиваме, и изграждането на безусловна вяра в самите нас. 

„Ако вие не вярвате в себе си, няма как другите да го направят!“

Бранимира ни разкри тайните за това как да се представим безупречно на интервю. Най – важното за нея е да сме ентусиазирани, енергични, подходящо облечени и предварително подготвени с релевантно CV.

След като ви разказах как протекоха трите дискусии, аз и момичетата от НЧ „ Тротоара 2020“ искаме искрено да благодарим на дамите, които споделиха опита си с нас! За мен беше истинско удоволствие да бъда част от толкова вдъхновяващ проект! Истината е, че след срещите с такива примери за успешни дами, самата аз вече се чувствам една идея по- успешна, защото съм една идея по- уверена!

Благодаря ви! <3 

XOXO,

Боби

254518697_893687081278359_5894919363012907117_n

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube