fbpx

Фондация ТРОТОАРА те предизвиква с Фотографски конкурс „Street Action” / “Улицата в движение”

Младежи до 18 години – ентусиазирайте се!

Екшън камера GoPro HERO5 Session очаква победителят в конкурса, ще има награди за второ и трето място, а най-добрите фотографии ще се наредят в изложба!

От днес до 16 юли 2017 г. фондация ТРОТОАРА обявява фотографски конкурс за младежи до 18 г. възраст.
Освен задължителното условие за възрастта, другото е снимките да бъдат направени със смартфон или с таблет. С това искаме да покажем на младите, че тези умни устройства могат да са началото на нещо творческо, градивно, позитивно, нещо с което могат да постигнат реален резултат и да използват по продуктивен начин.

Идеята на ТРОТОАРА е да провокира участниците да обърнат внимание на заобикалящата ги среда, да ангажира творческото им мислене и да ги накара да погледнат с различни очи към града, улицата, парковете, площадките и игрищата, и движението, което се случва там.

Конкурсът е част от поредица събития с фотографска тематика, които предстоят, а партньор на ТРОТОАРА в него е една от най-престижните фотографски агенции в България – БУЛФОТО.

След одобрение, те ще бъдат споделени в специален албум във Фейсбук страницата на Тротоара, където ще бъдат оценявани обективно.

Най-добрите фотографии – финалисти в конкурса ще бъдат обявени на 17 юли 2017 г., а най-специалният момент е отпечатването им и подреждането им в уникална изложба. В края на м.Юли фотографската изложба „Street Action” / “Улицата в движение” ще бъде представена в централното фоайе на бизнес сградата Capital Fort, където ще бъде достъпна за разглеждане от хилядите работещи там.

И като в истински конкурс ТРОТОАРА предвижда и награден фонд:

ПЪРВА НАГРАДА – Екшън камера GoPro HERO5 Session (приблизителна стойност 700 лв.)
ВТОРА НАГРАДА – ваучер за фототехника на стойност 300 лв.
ТРЕТА НАГРАДА – ваучер за фототехника на стойност 150 лв.
НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА – ваучер за фототехника на стойност 200 лв.

Снимките в конкурса се оценяват от 3-членно жури. Всеки член на журито оценява снимките по скала от 1 до 10. Журито оценява и гласува за най-добрите фотографии, представящи идеята на конкурса, като основните критерии за оценка са естетическа издържаност, композиция, оригиналност, техническо изпълнение, завършеност, съвпадение с темата на конкурса (”Street action” / “Улицата в движение”).

Победителите се определят от гласуването на журито, а “Награда на публиката” взима снимката, събрала най-много гласове – харесвания на снимката във Фейсбук албума в страницата на Фондация Тротоара.

Общите условия за участие във Фотоконкурс “Street Action” / “Улицата в движение” може да прочетете – ТУК.

TРОТОАРА очаква и най-яките доброволци, които да се включат в осъществяването на проекта. Ако се чувстваш готов за този подвиг – очакваме да се свържеш с нас – ТУК.

И много важно:

Фондация “Тротоара” си поставя и амбициозната задача да отвори вратите на едно различно, ново и напълно безплатно пространство за младите, наречено T.R.A.P. Това е физическо място, където общуването, вдъхновението и творчеството в различни области ще се случват с пълни сили. Място, където ще могат да се провеждат репетиции, срещи, кръжоци, работилници и други дейности – напълно безплатно за младежи.

Повече за проекта T.R.A.P. научете от следващото видео:

Фотоконкурсът и изложбата след него са част от тази главна цел на ТРОТОАРА.

Ако искате да се включите с дарение можете да го направите – ТУК.

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube