fbpx

Заедно за T.R.A.P.

От самото си създаване фондация “Тротоара” работи успешно с множество други организации. Голяма част от проектите са плод на взаимни усилия. Обединени за изграждането на T.R.A.P., нашите партньорски организации ще се включат в “Приключението” на 9.12 с разнообразие от дейности.

Очаквайте още информация в следващите дни и на нашето събитие във Facebook – https://www.facebook.com/events/133615170692735/

Подарете билет на ученик!

Предоставяме ви възможността да направите един прекрасен подарък на младеж, който не може да си позволи да посети концерта.

Може да научите повече тук

https://www.generosity.com/celebration-fundraising/t-r-a-p

VISIONARY и SAT Gallery – модерното изкуство в града

На събитието ще представим и модерното изкуство в града. Ще имате възможност да се срещнете с представители на VISIONARY и SAT Gallery. VISIONARY е организатор на съвременни визуални проекти в градска среда, a SAT Gallery е платформа за професионално представяне на графити артисти. Създаването на VISIONARY и SAT Gallery произлиза от желанието за съществуването на устойчива мрежа от организации, която да развива street art културата в България. Чрез усилена съвместна работа с артисти и други партньори Фондацията и Галерията се стремят към успешното популяризиране на стенописното изкуство и достойното позициониране на артистите. Тяхна основна мисия е да развиват визуалното изкуство в градска среда и да го презентира наравно със съвременното и модерно изкуство. На 9 декември екипите на Фондацията и Галерията ще представят своите проекти и ще ви посрещнат за неформален разговор за дейността си и бъдещи идеи. Ще видите и графити демонстрация от двама артисти, които ще покажат различни техники и стилове на рисуване. А за всички младежи, които имат желание да се срещнат отблизо с графити и градското изкуство, ще има отворени списъци за доброволци през предстоящата 2018 г.

Между 12:00 и 18:00 часа ще ги намерите на презентационния им щанд, а между 13:00 и 14:00 часа може да бъдете свидетели и на графити демонстрацията.

Visionary
visionary.found@gmail.com
https://www.facebook.com/visionary.found/
https://www.instagram.com/visionary.found/

SAT Gallery
s.a.t.gallerysofia@gmail.com
https://www.facebook.com/satgallery/
https://www.instagram.com/sat_gallery/

Келтски феникс – летящите рисуващи крака

Клуб по ирландски танци “Келтски феникс” е основан върху любовта към танца и забавленията. С тях може да изучавате традиционните ирландски танцови стилове „Reel” и „Jig”, както и да участвате в сценични изяви с авторски шоу-танци. Възпитаници на клуба са споделяли своя опит на национални и световни сцени, конкурси и телевизионни предавания. През годините всички танцьори са взимали участие в професионални работилници, с ръководители като Шон Гавън – основател на Световната Асоциация за Ирландски Танци (WIDA) и съдия на международни състезания по ирландски танци, Марк Мълхоланд, Никол Гилън и Джеймс Кийгън – професионални танцьори и участници в спектакъла “Lord of the Dance”.

“Келтски феникс” ще се включат в шоу-програмата на нашето събитие, а по време на фестивалната част, ви каним да усетите магията на ирландския танц в работилница с Ралица и Биляна. Освен да научите атрактивни стъпки от емоционално-зареждащия танц, ще станете част и от един по-различен експеримент – рисуване с крака. Със стъпките и движенията си ще рисувате образи по земята. Хореографиите ще са подходящи и за начинаещи, за да могат всички присъстващи да оставят следа.

http://www.celtic-phoenix.com/bg/
https://www.facebook.com/CelticPhoenix.irishdance/

Айде БГ – “Яко е да знаеш”

“Тъпо е да си тъп – яко е да знаеш” – така мислят Християна и Ивайло. Това са двама любознателни българи – по професия фотограф и актьор, маниаци на тема знание и любопитни факти. За да запалят и други по интересното, те дават начало на видео-каналът “Айде БГ” в YouTube, тематично на 3 март. А за по-малко от девет месеца Ивайло и Християна имат вече над 100 000 последователи.

Каква е тайната на популярността им и повече за влогърството, може да разберете на 09.12. в работилниците на фестивалната част между 12 и 18 часа.

Това ще е и първата фен-среща с основателите на популярния видео-канал. В Съединените щати над 60 % от младите хора искат да станат влогъри, а в България все повече младежи проявяват интерес. За първи път двама от българските представители на тази модерна професия ще предоставят открита лекция за това какво се изисква за успешната реализация в тази сфера.

А дотогава, може да се отправите към техния канал и да обогатите знанията си за България и “тая ПОБЪРКАНА планета”, както казват самите те.

https://www.youtube.com/channel/UCXtO9EJCxTlyWE6Pb7QW4mQ/videos

Better Gaming – всичко за онлайн игрите

Основата на Better Gaming поставят три момчета преди няколко месеца, заради любовта си към видео игрите. Организацията е свързана с онлайн игри, като дейността им е отразена във Facebook, Twitch.tv и Youtube. В момента популяризират главно две игри – Hearthstone и Overwatch. Една от последните им инициативи е свързана именно с Hearthstone – онлайн турнир с награден фонд от 350 лв.

На 09.12. Better Gaming ще ви покажат как да създадете и поддържате канал в Youtube и Twitch. Ще се научите и как да създавате и редактирате свои видеа, към какво да се стремите и какво да избягвате. Допълнително ще разберете повече и за това как да рекламирате своя продукт в социалните мрежи.

https://www.facebook.com/BetterGamingLive/
https://www.youtube.com/channel/UCBR0V0IG73Ka8Jezo48BYYw
https://www.twitch.tv/bettergaminglive

Атанас Дюлгеров (MentorMate) – Първи стъпки в любителската фотография

Атанас Дюлгеров е софтуерен инженер, а фотографията го прави щастлив. Защото снимките му говорят по-силно от думите, може да ги разгледате тук:
https://500px.com/adyulgerov

На 09.12. Наско ще сподели опита си и ще направи презентация за следните основни понятия във фотографията:

  1. 1. Фотографското изкуство и защо да се занимаваме.
  2. 2. Техниката – как работят дигиталните фотоапарати; телефон, пойнт-анд-шуут, попу-про и нагоре; безогледални и DSLR апарати; обективи; светкавици, филтри и други аксесоари; важна ли е техниката?
  3. 3. Основни понятия – композиция и светлина; експозиция, фокус, светлосила; шум или размазване.
  4. 4. Настройки – чувствителност на сензора; скорост и компенсация на експозицията; бленда; фокус; баланс на бялото и топлина на цветовете.
  5. 5. Пост-обработката – RAW и възможностите му; как се получава снимката; ролята на Photoshop и подобните приложения.
  6. 6. Основни техники и примери – цветно снимане или черно/бяло; пейзажна фотография; макро-фотография; нощни снимки.
  7. 7. Свободна дискусия.

Iskrata.bg: читалитещето онлайн – пазител на българския дух

Народно читалище „Иван Вазов – 2014” – самостоятелно, независимо и самоуправляващо се сдружение в столичния район „Подуяне” пази културно-просветни, възпитателни и информационни традиции.

Мисията на Народно читалище „Иван Вазов – 2014” е свързана със създаването, опазването и разпространението на духовни ценности, развиване на творческите способности и задоволяване на културните потребности и интереси на гражданите, създаване на условия за общуване между хората, подпомагане и организиране на културни и стопански инициативи и проекти, развитие на социална и образователна дейност.

На 09.12. представители на народно читалище “Иван Вазов” ще презентират своя опит и инициативи, свързани с трансформиране на градската среда чрез съвременно изкуство, включително графити.

Ще бъде представена и платформата от читалища и просветни дейности – iskrata.bg. На базата на социалните мрежи – система за съобщения, публикуване на обяви за събития, инициативи или обучения, галерии със снимки, видео, може да следите всичко ново и важно от културния свят и просветната дейност във вашия район.

www.iskrata.bg

Заедно в час – качествено образование за всяко дете в България

Организация “Заедно в час” се присъединява към инициативата на фондация “Тротоара”. Те ще поканят деца от своите училища да посетят безплатно концертната част.

А тук могат да се включат всички, които изявяват желание да направят нещо хубаво за българските ученици. Чрез нашата кампания за събиране на средства – https://www.generosity.com/celebration-fundraising/t-r-a-p, може да купите билет за концерта за някое дете от платформата на “Заедно в час”.

Мисията на организацията е да осигури равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. Учителите по програмата работят с ученици от уязвими общности в училища в цялата страна. Така те изграждат силна общност от настоящи и завършили участници, както и ключови партньори от всички сектори за дългосрочно развитие.

В училищата по програмата учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. Ръководството в тези училища посреща предизвикателствата с готовност и въпреки трудностите търси нови пътища към успеха на своите ученици.

За пълната програма на фестивалната част и още изненади и организации, с които ще се срещнете там, следете в страницата на събитието във Фейсбук.

Едно е сигурно – всички наши партньори са обединени около любовта си към това, което правят. Заедно доказваме, че е възможно да си успял и да се развиваш, правейки това, което обичаш.

Със събитията на 9.12. се надяваме да разширим кръгозора на младите във възможностите им за развитие, да им помогнем да преоткрият талантите си и да намерят начин да създадат не само една по-красива градска среда, по-съдържателно и обогатяващо интернет пространство, но и по-емоционална и отдадена същност за всеки един от тях.

Това е и целта на T.R.A.P. – да положи основите на всички членове в обществото, за да може всеки един от тях да остави следа.

Очакваме ви на 9.12. от 12 часа в УАСГ.

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube