fbpx

Интервю с Александър Наков – приключенията зад кадър

Александър Наков е един от тези хора, които са крайно амбициозни, но никога няма да претендират с нещата, които правят. Той е собственик на звукозаписно студио, свирил е в мнозина банди, част от Ampsonair и още куп неща, за които и аз и ти знаем, е той развива всеки ден. Би било трудно да се каже, че ежедневието му е скучно предвид всичките занимания, с които се занимава. Срещам го позитивен в отговорите и много мотивиран, зад своите идеи. Повече ще научите от самия него:

Здрасти! В какъв момент те хващам, с какво се занимаваш в момента?

Занимавам се с писане на курсови работи покрай магистратурата в Академията. Също така се опитвам да вразумя и забавлявам двамата ми малчугани (2 и 4 г.).

Как би се описал за хората, които не те познават? Кой е Александър Наков?

Музикант, занимавам се с направата на различни видове видео продукции и онлайн стрийминг, собственик съм на звукозаписно студио “На Вилата”, фен на поредицата Civilization, любител на джагите… Общо взето – куул тип 🙂

Ако приемем, че всяко нещо има две алтернативи, съответно в непрофесионален план какъв е Сашо Наков, в живота?

Може би – спокоен, донякъде уравновесен, любопитен, приятелски настроен към света.

Ampsonair една от идеите за милиони ли е? За такива идеи от къде точно се тръгва и как се полага основа, какъв екип от хора се сформирахте?

www.AmpsOnAir.com се зароди като идея някъде през 2010-та. Замисъла ми беше да се опитам да направя видео платформа с лайв видеа на готини банди във всякакви стилове. Нещо, което е различно и може би – интересно за зрителите е, че добавяме информация за техниката, с която записваме сесиите. Постепенно започнах да снимам и ревюта на различни инструменти, които са доста търсени и гледаеми в целия свят. Дали е идея за милиони – не знам все още 🙂 за мен е нещо смислено и ще продължавам да го правя, като имам идея да вкарам и 360 – градусово заснемане.

Всички от екипа, с който снимаме са супер свежи хора. Много са ценни и новите запознанства с музикантите покрай групите, с които работим.

Защо всъщност направихте такава платформа, какво ви вдъхнови да записвате групи и представяте в живи изпълнения?

Преди да започнем да снимаме се занимавах активно със свирене в различни банди (Awake, Skre4, Bad Habit и др.). Мислех си, че ще е супер да има място със заснети парчета на живо в студийна среда с качествен звук. Това, което ме кара да продължавам да го правя е чувството, че оставям нещо стойностно за сцената.

С коя група се работи най-лесно, разкажи ни за някой интересен момент от приключенията зад кадър?

С всички банди, с които сме снимали е било приятно да се работи. Когато всички, които участват в процеса (музиканти и екип за заснемането) го правят с ентусиазъм и желание нещата винаги се получават.

Интересен момент, за който се сещам е при едни снимки в Берлин, когато едни местни пънкари решиха да снимат едното парче голи:

Вие ще бъдете част и от събитието за „Часът на Земята”, какво ви подтикна да вземете участие и да заснемете цялото събитие?

Идеята е супер и е важно всички по някакъв начин да бъдем съпричастни към общия ни и единствен дом.

Кои са личните предизвикателства, които си поставяш най-често?

Да съм по-организиран и последователен.

Кога се чувстваш свободен и в какво се изразява свободата ти? Какво те насочи към твоето професионално призвание?

Чувствам се свободен, когато правя нещо което обичам – свиря, монтирам, записвам, смесвам, забавлявам се, карам към морето лятото… 🙂

Защо според теб трябва да посетим „Часът на Земята” и кои са тези неща, които истински си заслужават от българската сцена?

Защото смисълът на събитието е стойностен. Предполагам, че биха дошли хора, които харесват стила и бандите, които ще забият на сцената. Важно е да се подкрепят хората, които творят тук, въпреки трудностите, които срещат.

Финално, какво очакваме в най-близък план, какви изненади кроите?

Интересни неща – нови около www.ampsonair.com, както и 360 градусови стриймове с www.madstreamteam.com

Автор: Ива Викторова

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube