fbpx

“Работилница за вдъхновение” – Пилотен епизод

Фондация „Тротоара“ има удоволствието да Ви представи своя нов проект “Работилница за вдъхновение”, който осъществихме в сътрудничество с Radda Barnen – Save the Children Sweden.

“Работилница за вдъхновение” е проект, провокиран от метода Digital Storytelling. Това е начин на разказване и представяне на лична история, посредством въздействащо цифрово съдържание, оформена като кратък видео материал.

Проектът стартира с двудневен семинар-работилница, на който участниците се запознаха един с друг. Той се проведе на 25 и 26 април 2015 г., а целта която си поставихме е да дадем възможност за комуникация между различните участници, която да покаже общото между техните амбиции, мечти и разбира се – вдъхновение. Всеки от представените персонажи ни разкри с какво се занимава, от къде черпи вдъхновението си и как е стигнал до този етап в живота си.

Втората част от проекта е създаването на кратки видеоматериали по метода Digital Storytelling за всеки един участник, в които ще бъдат представени отделните истории.
Публикуването на създадените материали в интернет пространството, тяхното разпространение и популяризирането им е важна част от проекта. Нашето желание е историите на участниците да достигнат максимален брой публика, която ще сподели тяхната енергия, амбиции и мечти, ще почерпи от тяхното вдъхновение и ще преоткрие различните форми на изкуството.

Последната част на проекта и обратната връзка с публиката ще бъде постигната чрез представянето и прожектирането на създадените материали на специално организиран малък фестивал. На него ще имате възможност да се запознаете с участниците от работилницата, да разговаряте с тях, и най-важното – да почерпите вдъхновение!

Излъчване на видеоматериалите:

Представяне на проекта на 11.05.2015 г. – Пилотен епизод
Илия Лазаров на 11.05.2015 г. – Епизод 1
Даниела Тодорова на 14.05.2015 г. – Епизод 2
Андрей Михов на 18.05.2015 г. – Епизод 3
Димитрина Фотева на 21.05.2015 г. – Епизод 4
Серафим Митков на 28.05.2015 г. – Епизод 5
Пенчо Бейков на 03.06.2015 г. – Епизод 6
Боян Бахрин на 13.07.2015 г. – Епизод 7
Марио Георгиев на 17.07.2015 г. – Епизод 8

Участници в “Работилница за вдъхновение”:
Илия Лазаров
Даниела Тодорова
Андрей Михов
Димитрина Фотева
Серафим Митков
Пенчо Бейков
Боян Бахрин
Марио Георгиев

Екип:
Продуцент: Фондация “Тротоара”
Автор: Деян Янков
Оператор: Иван Абаджиев
Фотографи: Благой Анев и Анелия Моравска
Звук: Ана Кънева
Място: Underground gallery/studio

Специални благодарности на Росен Савков и целия екип на Underground gallery/studio!

Може да прочетете тази публикация и на: Английски

Запишете се, за да получавате новини и събития от Тротоара

ads
asdasd
© 2024 Фондация Тротоара. Всички права запазени.

ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ!

youtube